Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vývar se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

V sychravých dnech patří na stůl silný hovězí vývar. Tento z našeho receptu získává 10 bodů z deseti možných. Je silný, plný zeleniny a chuti bylinek. S drobnou těstovinovou zavářkou a vloženým masem vykouzlí spokojené úsměvy strávníků.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny101,48 g
Tuky15,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 371 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější). Chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Přidáme celý pepř (v sítku), osolíme a velmi pozvolna vaříme. Krok 2: Když začne maso měknout, přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek a vaříme doměkka. Krok 3: Ke konci přidáme trošku Vegety, můžeme přidat špetku šafránu a pokud je třeba, tak dosolíme. Taktéž dáme nasekanou petrželku s libečkem. Krok 4: Ke konci vyjmeme z polévky sítko s pepřem a také maso. To nakrájíme na menší kousky, nebo ho použijeme na hlavní chod. Krok 5: Do polévky zavaříme menší těstoviny. Můžeme je uvařit i zvlášť. Nakonec do polévky vložíme nakrájené maso a podáváme.

Jak uvařit těstoviny do polévky

TIP: Oblíbené zavářky a vložky do polévek

Zveřejněno 24. 10. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Léta letoucí dělám hovězí polévku takto, protože nám ze všech chutná nejvíc a nejčastěji s domácími nudlemi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZL6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Teda krom vegety magi a masoxu je to dobrý vývar
:-p

Klasika vývarek;-)a s libečkem(bez kterého se v kuchyni neobejdu)to vždy krásně provoní celý byt:-p:yes::-K

Vitek:Vítku, to jsi mě potěšil a hlavně mám radost, že chutnala a byla čirá-díky;-)

Dnes jsem udělal,dal jsem na rady a nudle jsem uvařil zvlášť a povedlo se. :-O Polívčička pěkně čiroučká,tak to mám rád. :-p Za rady a recept posílám bodíka. :yes:

To, že je polévka zakalená neznamená, že není dobrá ;-) Zakalení může způsobit to, že se v ní vaří např. ty nudličky, jak už tady někdo zmínil. A navíc - i zakalený vývar se dá \"očistit\" ;-)

Ivi a máš recht:yes:není třeba si toho vůbec všímat-supr:yes:

Zakalená,nezakalená-bola vynikajúca:-)Mala som všetku zeleninu čerstvú zo záhrady,aj ten libeček a vňať a našla som aj šafrán.Keď budem niekedy variť,tak určite takto;-)

Ivanko, jsem moc ráda, že jsi jí udělala, aspoň teď víš jak chutná a že vám chutnala to mě těší. Až tak nějaká zakalená se mi nezdá, když má tmavý podklad nedá se to ani hodnotit;-)

Ale no...možno je trochu zakalená,varila som hovädziu prvý krát v živote.Myslela som chuťovo,že je veľmi dobrá:-pNašla som viac receptov na tento vývar,takže chuť nemusí byť rovnaká.Inak,penu som zbierala a varila veľmi pomaly,takže zakalená možno vyzerá v tom modrom tanieri,ale naliala som ju do priehladného pohára a tam je krásne žltá;-)

Je zakalená :-( , Ivanka 79, tak jestli jsi tak dobrou polívku ještě nejedla (protože je naprosto obyčejná), tak to musíš jíst pěkné blafy :-))

Takú dobrú polievku som snáď ešte nejedla,máš bod:yes::yes:a fotku;-)

Dnes sa chystám na túto polievku,prvý raz budem variť hovädziu,tak dúfam že bude dobrá:-8:-pMäso chcem použiť zajtra k omáčke;-)

Taky u některých polévek vaříme zavářku zvlášť( nudličky, písmenka a pod)ze stejných důvodů a také protože u nás je zvyklý každý na něco jiného. Já např. někdy chci čistou a osmažené rohlíčky, či chléb, či takové prodávané kuličky.

Tiež varím cestovinu zvlášť, hlavne kvôli tomu, že ak polievka zostane, cestoviny sa v nej dosť rozmočia, príliš nasiaknu tekutinou. A nedávam masox, je to vývar z mäsa, ale každý má inú chuť ;-) Ja si dávam len čistý vývar s cestovinou, varenú koreňovú zeleninu nemusím...ale to je môj problém:-K Polievka je výborná, bodíček letí +:yes::-D:yes::-D

polévka je výborná, jen zavářku do vývaru nikdy nedávám, zkalí se tím vývar, vařím vždy zvlášť. Pro rychlost vařím v papiňáku.

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
hovězí polevka se zeleninou, zakalená polévka, hovězí vývar, zakalený vývar, hovězí vývar v papináku, hovězí vývar recept, zakalena hovezi polevka, jak na zakalenou polévku, hovezi polevka v papinaku, hovězí vývar z masa, cisty hovezi vyvar, zakaleny hovezi vyvar, hovezi vyvar z papinaku, vývar v papiňáku, vývar, jak na čistý hovězí vývar, výborná hovězí polévka, polévka z hovězího vývaru, hovězí vývar čistý, polévka hovězí vývar

Suroviny:
maso na polévku, mrkev, celer, petržel, květák, pórek, cibule, pepř, šafrán, sůl, petrželka, libeček, zavářka

Přidat fotografie receptu