Sterilovaná paprika s olejem
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou, delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se přidává olej, paprika tím získá typickou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 191 kJ / 1 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40,04 g |
| Sůl | 100,00 g |
| Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, octa, soli a cukru uvaříme nálev, který necháme vychladnout.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku umyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kusy – čtvrtky nebo plátky.
Krok 3: Kousky papriky skládáme do omytých a čistých sklenic, přidáme několik koleček cibule a do každé sklenice dáme koření podle rozpisu.
Krok 4: Zalijeme převařeným nálevem a do každé sklenice přidáme 2 lžíce stolního oleje.
Krok 5: Okraj sklenice otřeme a dobře uzavřeme víčkem.
Krok 6: Sterilujeme asi 15 minut při 80–90 °C; vyšší teploty nejsou žádoucí.
Zveřejněno 3. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaná paprika s olejem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APQ9
Moje poznámka
Sterilovaná paprika s olejem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APQ9
Nejnovější recepty
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 13 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 35 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
zavařování paprik,
zavařování červené papriky,
nálev na papriky,
sterilovaná červená paprika,
sterilizace paprik,
červená paprika zavařování,
zavařujeme papriky,
papriky recepty zavařování,
nakladane papriky,
lák na papriky,
zavarovani papriky,
nálev na červenou papriku,
zavařovani červenych paprik,
pečené papriky sterilované,
zavarovane papriky,
nálev na zavařování paprik,
nálev na červené papriky,
recept na zavařování paprik,
sterilizace papriky,
recepty na zavařování paprik
Suroviny:
paprika sušená sladká,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
ocet,
voda,
sůl,
cukr,
olej
Komentáře (39)
magdalenka: díky za recept
Nikdy jsem zavřené papriky nejedla až do teď.
Díky za bezva recept.Zavařuji 5 minut na 80 stupních.
Přidávám pár fotek a +15
Díky za recept