Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda z hub

Zavařená čalamáda z hub doplněná o barevné papriky bude v zimě vítaným zpestřením našich pokrmů, neboť má široké uplatnění. Hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako příloha, do slaných palačinek nebo jako obložení na pizzu.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kocka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení a zavařování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení a zavařování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 986 kJ /
1 431 kcal
Bílkoviny41,50 g
Tuky5,20 g
Vláknina98,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,16 g
Sůl30,00 g
Sacharidy264,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené houby povaříme ve slané vodě asi 5-7 minut. Krok 2: Svaříme nálev z 1,5 l vody a 3 dkg soli. Krok 3: Do nálevu přidáme 1/2 kg cibule pokrájené na kolečka a 1/2 kg barevných paprik nakrájených na proužky, dále 15 dkg cukru (lze nahradit sladidlem) 2 deci octa 8%, 10 zrnek nového koření a 3 ks bobkového listu. Krok 4: Vše svaříme, přidáme povařené houby a necháme aspoň půl dne stát. Krok 5: Potom plníme do sklenic, dobře otřeme hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut.

TIP: Čalamáda - nejlepší recepty

Zveřejněno 9. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D4Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D4Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající čalamáda, děkuji za recept

Moc jsem se potěšila ,jaká je zde vstřícná atmosféra. . prostě lidé,kteří milují les a jsou houbaři,ani jiní být nemohou. . u nás začaly teprve růst,ale je to nádhera,najít třeba krásného křemenáče v trávě!!!!Zvláštní recept na houby nemám,ale mojí rodině moc chutnají houbové palačinky. . klasika omeletové těsto,do těsta dám osmažené houby a peču jako omelety. . nestačím je dávat na talíř. . .včera jsem smaženici dala i do masové sekané. . vím ,nic nového,ale je to chutné. .hezký den a hodně hub v košíku přeje Jana:-p

Tak vítej u nás. Recept znám, dělávám, vím, že je skvělý.;-):yes:

Děkuji za hezké přivítání:-K - a protože houby miluji, chodím i na stránky pro houbaře - je tam i poradna, můžete se pochlubit jak úlovky tak i recepty:-)) Zde je odkaz:www.nahouby.cz/diskuse.php?strana=257&krok=10

Kočko,vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se právě stala dalším členem a přeji ti, aby se ti tu líbilo, jako nám všem;-)
Čalamáda je bezvadná a já jí dělám, když je dost hub, možná přijde letos na řadu;-)máš 2.boda:yes:

Děkuji za milé přivítání:-K,, tento recept je chuťově a i vzhledově IN :-))!

kocko vítám tě na Topkách,ať se ti tu líbí.;-):-K
tento salát znám a je to výborný,dávám to i pod maso,využiju i jako lečo.:yes:+1;-)

Tématické fráze:
čalamáda z hub, čalamáda z hub a paprik, recepty z hub, čalamáda z hub, paprik a cibule, čalamáda z paprik a hub, čalamády z hub, calamada s hub, houby čalamáda, čalamáda s houbami, calamada houby, recept na čalamádu z hub, recepty na calamady z hub, čalamáda z hub paprik a cibule, recept čalamáda z hub, nahouby, calamada zhub, houbova čalamada, houby recepty čalamada, čalamáda z hub recept, čalamada z z hub

Suroviny:
houby, cibule, paprika čerstvá červená, voda, sůl, cukr, ocet, koření nové koření, bobkový list

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu