Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochníková večeře

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 963 kJ /
469 kcal
Bílkoviny27,44 g
Tuky15,79 g
Vláknina23,52 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy51,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlebík rozkrojte na 1 cm plátky tak, abyste ale chlebík neprořízli úplně! Musí být dnem spojený. Krok 2: Vejce rozšlehejte s tavenými sýry a potřete, nebo nalijte mezi každý plátek až dolů (nebude u spodu suchý). Můžete třeba i pokapat mezi plátky rozpuštěným máslem. Potom vkládejte mezi jednotlivé plátky suroviny dle Vaší fantazie. Je vhodné vše najemno, nebo na plátečky nakrájet, jde to lépe vkládat. Sýr můžete dávat plátky, já jsem měla nastrouhaný a do něj jsem zamíchala 4 stroužky česneku. Použila jsem suroviny, co dům dal. Doporučuji rajčata, která se vsáknou pěkně do chleba. Čím více se Vám tam vleze, tím lépe. Postupně se chleba začne kroutit, ale to nevadí:-) Krok 3: Chleba ještě potřete nakonec máslem se zbývajícími 2 stroužky česneku a zabalte řádně do alobalu. Pečte 30 min. na 200st., potom odkryté 15 min (můžeme nyní posypat sýrem). Bochníček musí být křupavý. Krok 4: Po upečení zasedneme ke společné večeři a pokud se nám nepodaří krásně nařezat na plátky - nevadí, utrhneme si každý svůj kus bochníku. Já krájela nejdříve šikmým řezem – nic moc, a když jsem přišla na to, že je lepší bochník na polovinu a potom přes plátky krásně nařezat (obr.3) – nebylo už co.

Zveřejněno 9. 8. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: internet

Zkuste, je to zábavná příprava i konzumace večeře:-)

Na základě komentářů doplňuji:chlebík můžeme rozřezat před plněním i podélně, po upečení půjde lépe krájet.Kromě chleba můžeme použít i veku(foto na veku jsem přidala)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochníková večeře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8VX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochníková večeře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8VX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vypadá to moooc lákavě, ukládám na vyzkoušení a těším se, až bude příležitost. Posílám bodík a díky za super tip na úžasnou večeři :yes:

Tak jsem to včera zkusila a naprosto fantastické,nejen,že to nádherně vypadá,ale je to i moc dobré.Bodíííííííííííík:yes:

To je skvělý nápad. Určitě se také hodí na potvrdlý chléb.:-8 Zasílám bodík:-K

To mi nějak uniklo.Paráda:-Kbodík posílám:-p:yes:

Jahodo, úžasná záležitost.Posílám zasloužený 24 bodík:-p:-p:-p:-K:yes:

Ježiš, to je nápad! :-O No skvělý! Určitě vyzkouším, a hodnotím 17. bodem :-p;-):yes:

Jejda, to vypadá báječně:yes: A krásná fotka:yes:+14

:yes::-K krása

:yes:souhlas s Ivanou! A, jako vždy, krásné fotky, nazdobeno!:-p

:-Oto je krása.A musí to byť moooc dobré,keď sa tie chute prepoja v tom chlebíku:-p:yes:

Betyno, to je taky dobrý nápad - doplním do receptu. Díky;-)

+1 tento recept znám už dávněji z časopisu, taky je tam krájeno a plněno jako tady, ale lepší je nakrájet bochník (veku) před plněním naopak - podélně, a potom se dobře krájí po upečení na pěkné plněné řezy

Jahodo, nápaditá a zábavná příprava, já bych to u nás viděla s tou vekou a ty máš 10.bod:yes:

:yes::yes:

Juj to je paráda:-K

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
večeře, večeře recepty, nápady na večeři, nápad na veceri, recepty večeře, nápady na večeře, večeře v alobalu, bochník chleba zapečený se sýrem, večeře nápady, úžasná večeře, večeře recept, recept vecere, co k večeři recepty, nápady k veceři, sváteční večeře, vaření z chleba zábavné, plněný bochník chleba tavenym syrem, večeře s vekou, nápady na večere recepty, plněný bochník

Suroviny:
chléb, česnek, vejce, sýr tavený, sýr tvrdý, slanina, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, nať petrželová, máslo, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu