Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majolkové® rohlíčky s povidly nebo mákem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 950 kJ /
5 485 kcal
Bílkoviny121,58 g
Tuky285,59 g
Vláknina48,20 g
Cholesterol 418 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,69 g
Sacharidy583,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Spojíme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na pět dílů. Krok 2: Z každého vyválíme kruh a ten rozdělíme na osm dílů. Na každý díl dáme náplň. Rolujeme od širší strany. Krok 3: Na plechu pomažeme vejcem, posypeme skořicovým cukrem a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme dorůžova. Povidla smícháme. Mák spaříme vařícím mlékem a ochutíme.

Zveřejněno 22. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR4W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR4W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
Majolkové® buchty, povidlové rohlíčky, rohlíčky s mákem, Majolkové® řezy recept, Majolkové® šátečky, recepty z povidel, mrkvové rohlíčky s povidly, smíchat mák s povidly, rohlíčky plněné povidly, recepty s mákem, rohlíčky plněné makem, recepty z máku, mák recepty, rohličky recept, recept mák, Majolkové® rohlíčky plněné tvarohem, rohlíčky s s mákem recept, majolkove buchty top recepty, majolkove testo na závin, Majolkové® buchty s povidly

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, majolka, olej, rum, vejce, cukr, sůl, cukr skořice, vejce, povidla švestková, cukr, skořice, mák mletý, mléko, kůra citronová, skořice, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu