Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 408 kJ / 2 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,50 g |
Tuky | 16,23 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 401,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto, to sa da zahustit mukou ak by bolo treba.
Krok 2: Zemiaky popucime vidlickou a zmiesame s tvarohom a solou na homogennu zmes.
Krok 3: Cesto rozdelime na dve casti a rozvalkame na hrubku asi 2-3mm.
Krok 4: Vykrajujeme formickou kolieska, koliesko vlozime do formicky, naplnime lyzickou plnky, zavrieme a zatlacime (pozor, poriadne pritlacit hlavne kraje pri zhybe (spice). Takto urobime pirohy z celeho cesta, mozeme plnit aj inou plnkou, fantazii sa medze nekladu. Mne sa minula plnka a tak som posledynch par kusov naplnila ceresnovym dzemom. Tie budu mat samozrejme inu posypku.
Krok 5: Pirohy varime asi 20 min v osolenej vode. Medzitym si nakrajame cibulu a dame ju oprazit na mast alebo olej. Normalne by tam mala byt aj slanina, ale toto je postny variant.
Krok 6: Vyberieme na tanier, polejeme kyslou smotanou a oprazenou cibulou.
Krok 7: Ked nemame formicky na pirohy, cesto nakrajame na stvorce asi 7x7cm, naplnime a skladame po uhlopriecke a strany poriadne zlepime.
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rusnacke pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOYB
Moje poznámka
Rusnacke pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOYB
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 11 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 14 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 16 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
pyrohy,
kuchynelidlu.cz,
pirohy recept,
cesto na pirohy,
pirohy,
pirohy cesto,
pirohy na sladko,
kuchynelidlu,
pyrohy recept,
recept na pyrohy,
pirohy s povidly,
slovenské pirohy,
sladké pirohy,
varene pirohy,
recept na pirohy,
recept pirohy,
ruské pyrohy,
kuchynelidlu.cz recepty,
sladké pirohy recept,
kuchynelidlu.cz triky
Suroviny:
mouka hrubá,
voda,
olej,
sůl,
tvaroh,
brambory,
cibule,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (15)