Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rusnacke pirohy

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 408 kJ /
2 010 kcal
Bílkoviny54,50 g
Tuky16,23 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy401,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto, to sa da zahustit mukou ak by bolo treba. Krok 2: Zemiaky popucime vidlickou a zmiesame s tvarohom a solou na homogennu zmes. Krok 3: Cesto rozdelime na dve casti a rozvalkame na hrubku asi 2-3mm. Krok 4: Vykrajujeme formickou kolieska, koliesko vlozime do formicky, naplnime lyzickou plnky, zavrieme a zatlacime (pozor, poriadne pritlacit hlavne kraje pri zhybe (spice). Takto urobime pirohy z celeho cesta, mozeme plnit aj inou plnkou, fantazii sa medze nekladu. Mne sa minula plnka a tak som posledynch par kusov naplnila ceresnovym dzemom. Tie budu mat samozrejme inu posypku. Krok 5: Pirohy varime asi 20 min v osolenej vode. Medzitym si nakrajame cibulu a dame ju oprazit na mast alebo olej. Normalne by tam mala byt aj slanina, ale toto je postny variant. Krok 6: Vyberieme na tanier, polejeme kyslou smotanou a oprazenou cibulou. Krok 7: Ked nemame formicky na pirohy, cesto nakrajame na stvorce asi 7x7cm, naplnime a skladame po uhlopriecke a strany poriadne zlepime.

Zveřejněno 8. 3. 2009

Poznámka autorky ercicka

PS: ta cibula mi nezhorela, pouzivam prevazne cervenu cibulu ;o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rusnacke pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOYB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rusnacke pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOYB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dělala jsem podle tohoto receptu jenže jsem nevěděla kam to zařadit tak přidávám sem kuchynelidlu.cz/product/pirohy-s-ovocem .Plněno povidly a houbovou směsí.;-)Nějak mi to nejde přidat na odkaz,kde by se to zrovinka rozkliklo.

Ahoj,mně babička naučila mouku,vajíčko a vodu (ne olej)a plní se rozmačkanym bramborem s cibulkou(bez tvarohu)nebo zakys.zelím a po uvaření ve vodě se již jen polejou cibulkou osmaženou a třeba i se slaninkou.Vynikajícííííí!!!:-D

neero: :-?:-?:-?

:-)) tak s vajickom alebo bez? :-S

děkuji vám za radu:-K

marlyn, lepšia je polohrubá múka, z hrubej múky sú pirohy dosť tvrdé.

Těžko říct, projela jsem snad všechny pirohy, co tady máme a jak vidím, jde hrubá, hladká i polohrubá.:-/ Tady třeba je polohrubá;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/8340-tvarohove-pir...

holky je to lepší s hrubou nebo polohrub. moukou?

:-)..stejné pirohy mně naučila kamarátka, která má babičku v Podolínci...jen místo tvarohu dává bryndzu ochucenou pažitkou...a naučila mně ještě vylepšení na "večer"...zbylé pirohy se naskládají na pekáček, zalejou se máslem a prudce dorůžova zapečou...mooooc dobré...:yes::yes:...dávám bodík...

tejaja: Z Osadneho myslim, ale ja tie korene moc prestudovane nemam, ona ma to totiz ucila ked zila v cechach a naucila ma to takto, nemas to jedno? Mozno nemala inu muku alebo co, ja neviem... ale ak ti to vadi, mozem zmenit nazov receptu, to je najmenej

ercicka, rusnačka...ale odkiaľ? Rusnaci robia aj pohančené pirohy:yes:;-)

Tak tobych si dala :-p:yes:

moje babka bola rusnacka a oni tam robili taketo, myslim, ze tie tvoje su s vajcom a PH mukou;-)... chcela som sem pridat tvoj recept, ale zabudla som na to... hlava derava

To nie sú len rusnácke pirohy, varia sa aj na Šariši;-) Ale sú veľmi dobré. Len robíme pirohy menšie. A keď robíme pirohy na sladko, tak len čisto tvaroh, bez zemiakov.:-D

Tématické fráze:
pyrohy, kuchynelidlu.cz, pirohy recept, cesto na pirohy, pirohy, pirohy cesto, pirohy na sladko, kuchynelidlu, pyrohy recept, recept na pyrohy, pirohy s povidly, slovenské pirohy, sladké pirohy, varene pirohy, recept na pirohy, recept pirohy, ruské pyrohy, kuchynelidlu.cz recepty, sladké pirohy recept, kuchynelidlu.cz triky

Suroviny:
mouka hrubá, voda, olej, sůl, tvaroh, brambory, cibule, sádlo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu