Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 803 kJ / 7 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,55 g |
| Tuky | 542,33 g |
| Vláknina | 65,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 449,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: 3/4 hrnku mátových listů nahrubo nasekejte, spolu s kokosovým mlékem vložte do rendlíku či menšího hrnce a pomalu přiveďte k varu.
Krok 2: Poté na co nejmenším plameni velmi zvolna vařte asi 15 minut. Listy můžete během vaření ještě trochu nadrtit dřevěným drtičem na led. Zceďte (listy vyhoďte) a nechte vychladnout.
Krok 3: Poté spolu se všemi ostatními ingrediencemi a zbytkem máty rozmixujte ochucené mléko dohladka v mixéru. Nechte vychladit v lednici, poté přendejte do zmrzlinovače a nechte zpracovávat.
Krok 4: Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte směs do mělčí nádoby, vložte do mrazáku a co 40 minut (či hodinu) prošlehávejte vidličkou či ponorným mixérem. Zmrzlina by měla být hotová asi po šesti hodinách.
Krok 5: Na brownies jednoduše všechny ingredience vložte do mixéru (resp. food processoru) a mixujte, dokud není těsto homogenní a nedrží při sobě. Rozplácněte na placku, zabalte do pečícího papíru a nechte chvíli ztuhnout v mrazáku. Poté nakrájejte na malé (cca 5x5mm) kousky.
Krok 6: Když je zmrzlina hotová, vmíchejte kousky brownies (doporučuji použít cca 1/2 - 3/4 dávky, pokud máte rádi spíš méně čokolády, udělejte brownies rovnou jen z poloviční dávky). Přendejte do nádoby, ve které budete skladovat, dobře uzavřete či zabalte do potravinové fólie a nechte ještě asi 5 hodin ztuhnout v mrazáku.
Krok 7: Před podáváním nechte asi 10 minut při pokojové teplotě.
Zveřejněno 10. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Moje poznámka
Mátová zmrzlina s kousky raw čoko-brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Q2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Tématické fráze:
raw zmrzlina,
raw zmrzlina recepty,
čoko brownies,
banánovo vanilková ganesha,
cokobraunis,
rybízová zmrzlina bez použití zmrzlinovače,
raw zmrzlina recept,
recept matova zmrzlina,
coko braunis recept,
raw zmrzlinovače,
čoko nádoby
Suroviny:
oříšky kešu,
mléko kokosové,
máta čerstvá,
cukr hnědý,
sirup javorový,
olej kokosový,
extrakt vanilkový,
vodka,
datle,
ořechy vlašské,
kakao
Komentáře (2)