Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkobába s mákem a pudinkovým přelivem - žemlovka

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby servírujeme s vanilkovým přelivem.

Suroviny pro 2 porce

2 zapékací misky 15x20cm

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 807 kJ /
2 105 kcal
Bílkoviny66,79 g
Tuky66,55 g
Vláknina39,55 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,02 g
Sacharidy289,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací misky vytřeme máslem a dno poklademe na kolečka pokrájenými rohlíky namočenými v mléce. Krok 2: Další vrstvu tvoří vypeckované a nakrájené švestky, které posypeme mletým mákem smíchaným se třtinovým (nebo pískovým či krystalovým cukrem). Vše zakryje opět vrstva namočených rohlíků. Krok 3: Povrch potřeme rozpuštěným máslem nebo nakrájenými plátečky másla a zakryjeme alobalem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, aby se švestky pěkně zapekly. Potom odkryjeme a ještě 10 minut pečeme, aby byla rohlíková vrstva křupavá. Krok 5: Těsně před koncem pečení uvaříme podle návodu vanilkový pudink, kterým polijeme na talíři švestkobábu a posypeme skořicovým cukrem.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 7. 9. 2010

Poznámka autorky jahoda

Moje improvizace, která posunula oblíbenou zemlbábu na druhé místo:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkobába s mákem a pudinkovým přelivem - žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7nZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkobába s mákem a pudinkovým přelivem - žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7nZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tohle je kombinace všech dobrot najednou. Naprosto úžasné!

:yes::-K

:-O hej:-!:-! to bude dobrota:yes::yes: já mám vánočku..už má své lepší za sebeou:-8:-D:-D ale sem by se hodila:yes:kenže zase nemám švestičky..všechny šly do povidel v troubě pečených..neva,koupím další:-):yes:

Diky za recept, miluju svastky v kombinaci s makem. A zemlbabu taky :-) tohle je vyborny napad a skvele chutna :yes:

Díky za vyzkoušení a hlavně, že chutnalo, to mě těší nejvíce:-K

To je paráda:-K+:yes::-p

Už slyším muže - v jednom pekáčku zemlbába a do toho druhého prosímtě tohle....:-D:-D:-D:yes::yes:

Krásnej recept...unikl mi, ale už ho mám v oblíbených ;-):-p:yes:

Dnes jsem recept vyzkoušela a je to LAHODA! Musím přiznat, že mně švestkobába chutnala mnohem víc, než zemlbába...Kdyby to šlo, udělím mnohem víc bodů!

Uděláno, ale i snědeno. :yes: Jsem jako březí vlk.:-D Super, super, super !!!

To je moc hezké ... a ten foto postup :-* mě láká udělat doma zase něco jiného.Jen ty švestky letos nemáme;-( Tak asi koupit, že?:-D :yes: +

:-p a já tady sedím s kafem:-(. Už jen ta fotka je k snědění:-p! veeelký bodík:yes::yes::yes:musím sehnat mák:-//

Chtěla jsem napsat totéž co Srettka :-p:-p :yes::yes: +;-)

jdu do toho švesky i rolíky mám :yes:+5

Nápaditá variace na klasiku a neuvěřitelné fotky. Pokrm by se krásně vyjímal v jídelním lístku dobré české restaurace :yes:.

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
peceni s makem, zemlovka s makem, zemlbába se švestkami, zemlbába s mákem, co s mákem, zemlbába švestky, zemlbaba se svestkama, žemlovka se švestkami, vanilkové rohlíčky s bílým mákem, pečeme s mákem, pečení z mákem, žamlovka s mákem, peceme s bilym makem, zemlovka se svestkama, top pečení s mákem, zemlbába se švestkami a přelivem, recepty koláče s mákem a svesky, švestky pečení foto, rohliky s mákem, kokosový řez ke kafi

Suroviny:
rohlík, švestky, mák mletý, cukr třtinový, rohlík, máslo, cukr skořice, pudink vanilkový, mléko, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu