Hanácké halušky
Tradiční regionální pokrm, který spojuje jednoduchost a bohatství chutí jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajec. Podávají se s opraženou cibulkou, slaninou nebo brynzou, což jim dodá charakteristickou sytou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 574 kJ / 3 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,71 g |
Tuky | 236,58 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 6,82 g |
Sůl | 16,93 g |
Sacharidy | 330,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a promícháme s moukou.
Krok 2: Pomocí gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto na halušky. Ve vodě minutu povaříme. Scedíme, jakmile vyplavou na hladinu, a promícháme se lžící másla.
Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo. Zasypeme hladkou moukou a zalijeme smetanou. Omáčku povaříme. Naředit jí můžeme mlékem.
Krok 4: Přidáme nastrouhanou brynzu, necháme ji rozpustit a promícháme s haluškami.
Krok 5: Do horké směsi přidáme na kostičky nakrájené syrečky a promícháme.
Krok 6: V suché pánvi osmahneme slaninu dozlatova a dokřupava, přidáme kolečka pórku. Vsypeme k haluškám a podáváme.
Zveřejněno 22. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanácké halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G8QJ
Moje poznámka
Hanácké halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G8QJ
Nejnovější recepty
Ředkvičkový salát
Přidáno před 9 minutami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 34 minutami
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 46 minutami
Linecký tvarohový koláč s meruňkami
Přidáno před 2 hodinami
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 3 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 4 minutami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 30 minutami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 41 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 46 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 2 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 4 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 5 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
halusky,
haluškovník,
recept halušky,
halušky recept,
recepty halušky,
halušky recepty,
brynza na halušky,
jak rozpustit brynzu,
recepty s haluskami,
jak rozpustit syrečky,
top recepty halušky,
recepty na halušky,
halušky sýrové omačce,
recepty z varenych brambor z hanacka,
halušky se smetanou,
hanacke recepty,
hanácké jídlo,
halušky z bramborami a taveným syreckem,
top recepty na halušky,
co s hromadou nakrajeneho salamu
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
sůl,
máslo,
brynza,
smetana na vaření,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr syrečky olomoucké,
slanina uzená,
pórek
Komentáře (11)