Pečené ratatouille
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás svojí plnou chutí přenese na Azurové pobřeží.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 239 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,19 g |
Tuky | 32,87 g |
Vláknina | 19,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno (můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata).
Krok 2: Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na dno zapékací misky.
Krok 3: Lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolený lilek necháme chvíli vypotit. Zatím očistíme a pokrájíme na kolečka cibuli, na proužky papriky, na plátky česnek.
Krok 4: Lilek opláchneme, osušíme a všechnu zeleninu skládáme střídavě na rajčatový základ. Posolíme, důkladně zasypeme odrhnutým tymiánem a rozmarýnem, pokapeme olejem. Přikryjeme víkem a nebo použijeme alobal.
Krok 5: Pečeme asi 40 minut na cca 180 °C. Podušenou zeleninu necháme ještě odkrytou dopéci asi 15 minut na 160 °C.
Krok 6: Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu, dá se jíst teplé i studené.
Zveřejněno 24. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené ratatouille
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPlp
Moje poznámka
Pečené ratatouille
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPlp
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 10 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 16 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 10 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 10 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 10 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 10 hodinami
Holandské řízky
Milades před 11 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 16 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 16 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 18 hodinami
Tématické fráze:
ratatuj recept,
ratatouille recept,
recept na ratatuj,
recepty ratatuj,
ratatouille v troubě,
ratatui recept,
ratatuj,
ratatouille z trouby,
ratatouille pečené v troubě,
ratatouille recept v troubě,
ratatuj v troubě,
ratatouille,
pečené ratatoule,
pečená zelenina ratatouille,
ratatouille pečená v troubě,
ratatouille top recepty,
pečena řepa v troubě v alobalu konzervovaná,
recept na ratatouille,
pečené ratatuj,
recept ratatouille
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
cibulka,
česnek,
rajče,
tymián čerstvý,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (5)