Rajská omáčka podle pana Šroubka
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen navíc.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,69 g |
| Tuky | 14,97 g |
| Vláknina | 11,05 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 58,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Moje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka apetit,
rajska omacka sapíka,
vaříme rajskou,
vaříme rajskou omáčku,
rajská omáčka,
rajská omáčka jednoduchý recept,
hotel sroubek,
rajska omačka recept,
karel šroubek recepty,
vaříme s tomem,
karel šroubek,
kuchař ví rajská omáčka,
děláme rajskou omáčku,
rajská od polrajcha,
italská rajská omáčka,
omáčky recepty,
rajská omáčka z rajčat ve vlastní šťávě,
jak se vaří u šroubka,
apetit rajska omacka,
jak se vaří u šroubků
Suroviny:
rajče,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř černý,
koření nové koření,
skořice,
bobkový list,
ocet vinný bílý,
citron bio,
šťáva citronová,
mouka hladká,
vývar hovězí,
cukr krupice,
víno červené
Komentáře (37)
Neměla jsem sice čerstvá rajčata (v zimě jsou nedozrálá a bez chuti), ale dala jsem 2 italské konzervy s nakládanými rajčaty. Ta mají chuť vynikající - jsou sbíraná v létě a je to znát.
Ještě jednou děkuji za nápad osvěžit zde starý recept dávné prvotřídní restaurace.
Dík a bodík
Petra: On recept vyvolal pozdvižení?
Některé z vás ví, že jsem přemýšlel, jestli recept přidat nebo ne. Receptů na rajskou omáčku je tu hodně. Ale tato jediná je z čerstvých rajčat a ne z protlaku či kečupu jako jiné - tak proto.