Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 667 kJ / 398 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,40 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 26,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet.
Krok 2: Formičku vyložíme slaninou, přidáme játra, upěchujeme, přebývající slaninu přehneme přes játra a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 65-70°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
Krok 3: V kastrolku necháme zkaramelizovat med, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme do husta. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Svařenou redukci dochutíme pomerančovou dužinou, pomerančovou kůrou a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
Krok 4: Vychladlou terinku vyklopíme z formičky, překrojíme a naservírujeme na talíř spolu s pomerančovou redukcí. Podáváme nejlépe s listovým salátem, popřípadě bagetkou.
Zveřejněno 4. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDKz
Moje poznámka
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDKz
Nejnovější recepty
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 37 minutami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 1 hodinou
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 6 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční mazanec
Mili5 před 5 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 24 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 43 minutami
Valašské frgály
Hajcman před 51 minutami
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 1 hodinou
Slávky dušené na víně
sarki před 1 hodinou
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 1 hodinou
Mechový dort (se špenátem)
zuz.anka před 2 hodinami
Vločková kaše s jablíčky
marta117 před 2 hodinami
Hrnkový knedlík s ovocem
Chantalia před 2 hodinami
Tématické fráze:
fuagra,
kachní prsíčka recepty masterchef,
co je fuagra,
fuagra co je,
foie gras recept,
surovina fuagra,
kachní terina recept,
jak zkaramelizovat med,
pastika fuagra,
masterchef játra,
fuagra co to je,
játra fuagra,
foie gras na lžíce,
recept na kachní terina,
terinka z tucnych jater,
husi pate foiegras,
redukce pomerančové šťávy,
cervena repa s pomerancovou stavou,
fuagra jídlo,
fuagra cz
Suroviny:
játra kachní,
víno portské,
sůl,
pepř,
tymián čerstvý,
slanina,
med,
šťáva pomerančová,
pomeranče,
dužina pomerančová,
šťáva citronová
Komentáře (17)