Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Pečete rádi z kvásku a chcete zkusit něco jiného než chleba? Co takhle nadýchané lívance? Jejich doba přípravy je poněkud delší, ale zkušené kváskaře to jistě neodradí. Výsledek za to čekání rozhodně stojí. Nejlíp chutnají s čerstvým ovocem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 550 kJ / 1 565 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,44 g |
| Tuky | 17,64 g |
| Vláknina | 26,76 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 282,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer předem rozkvasíme kvas tak, že smícháme lžíci žitného kvásku s žitnou moukou a vodou. Jen promícháme v míse, zabalíme do igelitové tašky a dáme odpočívat na teplé místo.
Krok 2: Po 12 hodinách kvašení kvas hodně zvětší svůj objem a je připraven k dalšímu použití.
Krok 3: Do rozkvašeného kvasu teď přidáme všechny suroviny kromě vejce. Mouku je dobré prosít a tím provzdušnit.
Krok 4: Všechno zamícháme, opět zabalíme do igelitové tašky a uložíme k odpočinku.
Krok 5: Za 2,5–3 hodiny bude těsto nakynuté, ale záleží na teplotě v místnosti.
Krok 6: Rozklepneme vejce a zamícháme ho do těsta. Následně necháme asi 20–30 minut odpočívat.
Krok 7: Poté smažíme na kokosovém oleji buď v lívanečníku, nebo těsto nabíráme polévkovou lžící na pánvi roztáhneme do tvaru lívance.
Krok 8: Usmažené lívance ozdobíme moučkovým cukrem, skořicí a směsí ovoce.
Zveřejněno 6. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Oz
Moje poznámka
Kváskové celozrnné lívance s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5Oz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
lívance z celozrnné mouky,
livance z zitneho kvasku,
livance z žitné mouky,
livanec s ovocem,
lívance z celozrné mouky,
lívance ze žitného kvásku,
lívance nebo vafle z kvásku,
vafle z kvásku,
kolac s lesnim ovocem a vlockami,
lívance s horkým ovocem,
kváskové muffiny,
kvaskove li,
lávance s lesním ovocem,
ovocný lívanec recept,
celozrnélívance,
lívance z celozrnné zitné mouky,
kváskové recepty,
kvaskove testo,
lívance na kokosovem oleji,
lívance z žitného kvasu
Suroviny:
kvas žitný,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mléko,
cukr,
sůl,
vejce,
olej kokosový,
ovoce,
skořice,
cukr moučkový
Komentáře (4)