Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

wooddy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: x

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 952 kJ /
467 kcal
Bílkoviny27,96 g
Tuky2,34 g
Vláknina58,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30 minut. Krok 2: Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na půl kolečka a promícháme se solí, 3-4 ks bobkového listu, 5-6 kuličkami nového koření a 10 kuličkami celého pepře. Krok 3: Po uvaření houby slijeme a pořádně propláchneme studenou vodou. Smícháme s cibulí a napěchujeme do sklenic nebo jedné velké sklenice. Krok 4: Nakonec zalijeme olejem přes všechny suroviny a dáme do chladu odležet. Konzumovat můžeme po 3-4 dnech, ale ideální je počkat alespoň 8-10 dní.

Zveřejněno 17. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxmR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MxmR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Tak toto mne láká,dnes jsem četla komentíky recept mi unikl,ale musí to být dobrota,no doma na zahradě nám hlíva neroste,ale zkusím i z kupované;-);-);-)

magdalenka: moc děkuji za milá slova, jsem rád že chutná :-);-)

Zdravím, v lese som natrafila na veľký trs hlivy ustricovej. Časť som využila na vyskúšanie tohoto receptu. Po 4 dňoch už sú "matjesy" skvelé. Ľutujem, že som nenaložila viac. Ďakujem za recept a kulinársky zážitok! Foto prikladám.

Cecilka: Děkuji jsem moc rád že chutná:-)
Michal: ¨sůl dle chuti ochutnejte kousek cibule po zamíchání s houbou a kořením a musí být slaná

kolik te soly

mocdobré dělm to každou chvíli

:-O:yes::yes::yes:

je to výborné

wooddy:skvele, vyskusam, hlivu pestujem a mrazim ju.

Potom to chutná jak Matjesy :-) zkoušel jsem několik způsobů...nakladal jsem tak mladé cuketky, hřibovité houby.. vše chutnalo..ale konzistence zrazovala...Hlíva je přesně to co na zfalšování ryby potřebuje...ještě jsem měl i z Václavek ale ty jsem bihužel nefotil ...jinak v podstatě výsledek stejný :-)

wooddy: Predčasom som vám napísala, že som vyskúšala a...... . No a pred silvestrovskou zábavou som urobila ďalšiu dávku a :yes::yes::yes:<3<3<3 a neviem ešte koľko pozitívnych smajlíkov by som vám mala poslať. No váš recept je skutočne skvelý :-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

Zobrazit starší odpověď

A potom to chuti ako pseudo utopenci, alebo ....?

zajimaví recept vyskoušim.

Ulozene a urcite vyskusam.

Tématické fráze:
matesy z hlívy ústřičné recept, matesy z hlívy ústřičné, matesy z hlivy, hlíva ústřičná recepty, hlíva jako matesy, matjesy z václavek, matesy s z hlívy ústřičné, hlívové matesy, mates z hlívy ústřičné, matesizhlivy, hlíva matesy, matesy z václavek, hlíva ústřičná matesy, cukety á la matjesy, recepty z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná nohy, matesy z hlívy recept, matesyzhlivy, hlíva recepty, recept hlívové matesy

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu