Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový guláš se žampióny

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 606 kJ /
623 kcal
Bílkoviny8,94 g
Tuky42,86 g
Vláknina10,19 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 817 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy47,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K osmaženému základu přidáme protlak, papriku a krátce mícháme. Krok 2: Zasypeme moukou chviličku osmažíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Mícháme až se vše spojí a přihodíme nakrájenou zeleninu a všechno koření. Krok 3: Vaříme do změknutí, květák musí zůstat křupavý. Dochutíme a můžeme podávat třeba s chlebem nebo jen tak.

Zveřejněno 21. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag2j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ag2j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dobrý oběd. Pokapala chili olejem. Díky!

Víc naředit a skvělá polívka! A že ji uvařim, to je dané. Dobry napad. Mas super recepty!
:yes:

houba: Díky moc..:-K

guláše moc nemusím,ale tenhle si dám.

:-O:-p to je krása:-p:-K

magdalenka: Moc děkuji tobě;-) i všem :-K:-K

pekné :yes: robím karfiolový guláš zvlášť, aj hubový zvlášť...spolu ma nenapadlo. Opakujem sa, máš dobré nápady.:yes:

Musím se hodně učit.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mám ráda zeleninová jídla :yes::yes:;-):-K

:-O neznám, ale ráda poznám!!!:-)):-p:yes::-K

Krásně vybarvený pokrm ;-);-);-)

spagetka: Děkuji ;-):-K já ten libeček dala ke koření ;-)

Dělám podobně, už jsem chtěla napsat, dávám libeček, ale ty ho máš jako poslední položku :-D:-D:yes::yes::-p:-p

Tématické fráze:
květákový guláš, guláš z květáku, kvetakovi gulas, kvetakovy gulaš recepty, jak poznam zampion, kvetakovi gulas.cz, recepty guláš z z květáku, kvetakovy gula, bramborovy gulass kvetakem a žampiony, květákový guláš recept, recept na květákový guláš recept, květák jako guláš, recept kvetakovy gulas, karfiolový mozeček, recept květák žampiony slanina, květák v guláši, květákový guláž, květák guláš recept, květák recepty guláš, guláš z květáku recept

Suroviny:
květák, žampióny, brambory, cibule, cibulka jarní, česnek, slanina anglická, protlak rajčatový, mouka hladká, vývar zeleninový, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř, chilli, libeček sušený

Přidat fotografie receptu