Staročeský talíř
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,20 g |
Tuky | 58,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko okořeníme a posypeme pokrájeným česnekem. Dáme do pekáče a trochu podlijeme vodou.
Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Po zapečení přidáme i uzené maso, pomalu dopečeme doměkka.
Krok 3: Pečené maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody.
Krok 4: Podáváme s opečenou klobásou, červeným zelím a knedlíkem, nejlépe bramborovým.
Zveřejněno 12. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Moje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Nejnovější recepty
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 51 sekundami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 16 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 20 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 22 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 6. 4. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná bábovka
Dagemar před 1 hodinou
Salát z červené řepy
Radka61 před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Khulali před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 11 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 11 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 12 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 12 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 13 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 14 hodinami
Tématické fráze:
selský talíř,
staročeské recepty,
vepřové maso recepty,
selský talíř recept,
selsky talir recepty,
hlíněné talíře,
recerpty,
vepřové maso,
staročeské recepty sekaná,
vepřový talíř,
recept na selský talíř,
staročeský talíř jaké maso?,
masový talíř,
recept selsky talir,
recepty selský talíř,
vepřové,
talíř s masem,
veprovy talíře,
hliněné pekáče,
vepřová plec recepty
Suroviny:
plec vepřová,
krkovice uzená,
klobása,
mouka hladká,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (6)