Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasturky a la přeloučská babička

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

700413

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 469 kJ /
2 980 kcal
Bílkoviny110,99 g
Tuky271,98 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,45 g
Sacharidy6,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mozečky udusíme na másle. Telecí maso i vepřové jazyky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Z másla, hladké mouky a části vývaru připravíme bešamel. Krok 2: Uvařené telecí maso a jazyky pečlivě pokrájíme na drobné kousky. Ty potom vmícháme do mozečků a přidáme i bešamel. Takto vzniklou hmotu na mírném ohni provaříme a je-li příliš hustá, během varu ji zředíme zbylým vývarem. Krok 3: Asi po 20 minutách varu (za častého míchání!) přidáme bílé víno, prohřejeme a úplně nakonec vmícháme žloutky a na drobné kostičky pokrájenou šunku. Odstavíme, necháme zchladnout a odležet do druhého dne. Krok 4: Druhý den si připravíme lasturky (z ohnivzdorného skla nebo i ty pravé od moře) a umícháme sardelové máslo, kterým je vymažeme. Potom je naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a vyrovnáme na plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Krok 5: V předehřáté troubě dozlatova zapečeme. Před podáváním zakapeme podle chuti citrónovou šťávou. Použijete-li přírodní lastury, je nutné důkladně posolit plech, aby lastury v troubě nepopraskaly. Příloha: Bílé pečivo.

Zveřejněno 21. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Matně si vzpomínám na tento recept, který dělávala moje mamka za mého mládí. Děkuji za připomenutí. Určitě tento recept udělám o Vánocích.:no:

Tématické fráze:
ořechové lasturky, plněné lasturky, cukroví lasturka, lasturky cukroví, cukroví lasturky, lasturky pecivo, kuřecí lasturky, syrove lasturky recept, lasturky slané recept

Suroviny:
jazyk vepřový, hruď telecí, máslo, žloutek, víno bílé, šunka, mouka hladká, pasta sardelová, sýr, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu