Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Suroviny
Porce: 4 x 0,3 l sklenice
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,81 g |
Tuky | 89,02 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 51,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut.
Krok 2: Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky.
Krok 3: Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu.
Krok 4: Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá.
Krok 5: Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.
Zveřejněno 17. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Moje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 11 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 13 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s vepřovým masem,
vepřové ragú se zeleninou,
vepřové ragu s těstovinami,
těstoviny s vepřovým masem recepty,
těstoviny s vepřovým masem recept,
vepřové maso s těstovinami recepty,
maso k testovinam,
vepřové maso s těstovinami,
veprove maso k testovinam,
vepřové ragú,
cizrna recept,
vepřové maso ragu,
jake maso na lasagne,
na dvakrát,
ragú,
zelení ove ragu s masem,
výroba ragú,
vepřové ragu se se zeleninou,
těstoviny s vepřovýn masem,
recept-ml. maso+těstoviny
Suroviny:
maso vepřové mleté,
víno červené,
cibule,
mrkev,
celer,
máslo,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koncentrát z rajčat,
vývar,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)