Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový makovec bez mouky a cukru

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 411 kJ /
2 727 kcal
Bílkoviny97,21 g
Tuky186,57 g
Vláknina44,95 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 544 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy142,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s medem, v mixéru rozmixujte ořechy, sušené švestky a banán, přidejte hmotu a citronovou šťávu ke žloutkům a pořádně zamíchejte. Krok 2: Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, ten potom opatrně přimíchejte ke žloutkům. Pak přijde na řadu mák promíchaný s kypřícím práškem, který pomalu vmíchejte do vaječné hmoty. Krok 3: Koláčovou formu si můžete vymazat máslem a vysypat strouhaným kokosem nebo jen vyskládat pečícím papírem, na který těsto rozprostřete. V případě nepřilnavé formy nemusíte vymazávat a vysypávat vůbec. Krok 4: Pečte při 170 °C cca 25 minut. Koláč je vynikající s kopečkem zakysané smetany nebo jogurtu.

Zveřejněno 6. 1. 2016

Poznámka autorky hosta

Zdroj: foodclub

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN3R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN3R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Citronovou šťávu bych asi zašlehala k žloutkovo-medové směsi ?

Nadja: jojo, doplním;-)

:yes:

hosta: děkuji, hledám recepty pro bezlepkovou dietu, kde se vůbec nepoužívá mouka, protože s bezlepkovou moukou to nějak "není ono". Makovec se mně moc líbí a určitě ho co nejdříve vyzkouším. Díky

Kvety: Dávala jsem do koláčové kulaté formy - asi 25 cm průměr, opravdu se trochu díky množství máku drobí ale ne že by se úplně rozsýpal;-), jedli jsme se zakysankou dezertní vidličkou. Byl vysoký asi 4 cm. Druhý den se již nedrobil - ale už nezbývalo moc.

Prosím, jak velkou formu používáte na toto množství? Podle fotek se mně zdá, že se makovec dost "drobí", je lepší vyšší nebo raději nízký?

:-O mooc pěkný moučníček:-p:-p:yes:

To bych si dala:-p:yes:

:yes::yes: Super, páči sa mi, že je koláč bez múky. ;-)

Tématické fráze:
makovec bez mouky, rakouský makovec bez mouky, lc makovec, orechovy kolac bez mouky, makovec s ořechy, recepty bez mouky a cukru, recepty bez cukru a mouky, bez mouky a cukru, tvarohový koláč 6.1.2016, recept bez mouky a cukru mak vejce, bez cukru a mouky, makovec lc, makovec se švestkami bez mouky, recepty bez cukru, ořechový koláč bez mouky a cukru, orechvovy zakusek bez mouky, recept na makovec bez mouky, makovec s medem, bezlepkovy makovec s banany, recept bez cukru

Suroviny:
vejce, med, švestky sušené, ořechy vlašské, kypřící prášek, banán, šťáva citronová, mák mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu