Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 881 kJ / 1 167 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,45 g |
| Tuky | 94,00 g |
| Vláknina | 2,25 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh rozdrobíme a smícháme s krupicí. Máslo i připravený tvaroh rozmícháme ve vodě a pomalu uvaříme na kaši. Nesolíme.
Krok 2: Na talíři polijeme kaši medem.
Krok 3: I když tak vypadá - není to krupicová kaše. Chuť je nakyslejší, výraznější, s medem báječná.
Zveřejněno 24. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Syrná kaše s medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnPk
Moje poznámka
Syrná kaše s medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnPk
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mila kuličky
Marule před 30 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 22 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 22 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty výborné,
recept kaše středověku,
marokanky s vlockami a medem
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
krupice,
voda,
med
Komentáře (8)
enynka: sladit hezky po staročesku medem, jestli více tvarohu nevím, takto vařili kdysi, ale zkusit to můžeš