Vídeňské brambory
Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 168 kJ / 1 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,04 g |
Tuky | 138,49 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 91,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky, slaninu také na kostičky a posekáme petrželku.
Krok 3: Na pánev dáme nejdříve restovat slaninu, potom přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, doplníme malým kouskem másla.
Krok 4: Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou.
Krok 5: Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Krok 6: Podáváme jako přílohu, ale pokrm je vhodný i jako hlavní bezmasé jídlo.
Zveřejněno 12. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qm7L
Moje poznámka
Vídeňské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qm7L
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 14 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 15 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno 22. 10. 2024 09:58
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno 22. 10. 2024 09:34
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí lančmít je lepší než ten z konzervy. Stačí jen bůček a správné koření, příprava je pak snadná
Sedm skvělých retro večeří: Stále frčí lančmít, buřtguláš i krupicová kaše. Zvládne je každý a za pár korun
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety "Alfredo"
Valis před 33 minutami
Dýňová polévka
Sova1 před 36 minutami
Kakaové řezy s tvarohovo máslovým krémem
Moanka před 1 hodinou
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 14 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 14 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 14 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 14 hodinami
Holandské řízky
Milades před 15 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 18 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 18 hodinami
Tématické fráze:
recepty z brambor,
brambory recepty,
top recepty z brambor,
brambory recept,
brambory,
můžeme vařit zelené brambory,
recept z brambor,
recepty na brambory,
recept na brambory,
přílohy z brambor,
recepty s brambor,
recepty brambory,
recept brambory,
vídenké brambory,
zapečené brambory s hermadurem,
videňské recepty,
vydenske brambory,
co z brambor,
recepy z brambor,
jak uvarit brambory
Suroviny:
brambory,
slanina,
cibule,
smetana na vaření,
petrželka zelená,
sůl,
máslo
Komentáře (97)