Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min Doba přípravy dortu bez želatiny a závěrečného odležení v chladu

30 min (30 min příprava, Doba přípravy dortu bez želatiny a závěrečného odležení v chladu)

V horkých letních dnech vždy přijde vhod něco lehkého a svěžího. Smetanový dort s piškoty a čerstvým ovocem je přímo ideální. Přestože je tento nepečený dezert jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 164 kJ /
2 668 kcal
Bílkoviny58,40 g
Tuky173,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 415 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy217,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno formy na dort poklademe dětskými piškoty tak, aby bylo zcela pokryté. Krok 2: Ze smetany vyšleháme pevnou šlehačku. Krok 3: V misce smícháme zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a osladíme cukrem podle chuti. Krok 4: Připravené ovoce omyjeme a nakrájíme. Pokud používáme kompot, přecedíme šťávu do rendlíku a později ji použijeme do želatiny. Krok 5: Část smetanové směsi navrstvíme na piškoty ve formě a poklademe ovocem. Krok 6: Na ovoce dáme další vrstvu piškotů, opět zakryjeme smetanovou směsí a poklademe ovocem. Opakujeme podle množství surovin nebo velikosti formy. Na poslední vrstvu položíme ovoce ozdobně. Krok 7: V rendlíku připravíme želatinu podle návodu. Necháme trošku vychladnout a nalijeme na dort (dort může být i bez želatiny). Krok 8: Dort dáme do chladu (nejlépe přes noc) ztuhnout a pak podáváme.

TIP: Nejlepší nepečené dezerty

Zveřejněno 10. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5O1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5O1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Výborný. :yes:

Jednoduchý, rychlý, chuťově výborný! Jako osvěžení v horkých dnech úplně ideální. Děláme většinou z komponovaných mandarinek a nemá to chybu.

Výborný studený dortík s broskvama a s želatinou, vysypány oriskama :-*

Ivusa: nemáte vůbec za co, je zasloužené :-8. Moc jste mi tímto receptem , i radou, pomohla ! To já moc děkuji za pochvalu . :-8.

vladka1486: Povedl se Vám ,je krásný a určitě i výborný <3

vladka1486: děkuji za kladné hodnocení :yes:

Chtěla bych poděkovat autorce za skvělý recept. Dokonce jsem ho zvládla i já, a to jsem na pečení kopyto :-Q. Hned se po něm jen zaprášilo a chvála mně neminula :-D. Je to přehledně sepsáno a video je také super. Dovolila jsem si dát fotečky. Jen myslím, že jsem mohla dát tmavší želatinu. ;-) Ještě jednou moc děkuji. Rozhodně ho budu dělat i v budoucnu. Prostě mňam <3:-K:-D:yes::yes::yes:

Geryyy: tak to jsem opravdu moc moc ráda ,že chutnal ...teď v létě je spousta ovoce co se na tento svěží dortík hodí ...zítra jedu pro maliny na chatu a to bude bašta ;-)

Včera vyzkoušeno a dnes už je třičtvrtě pryč:-8 Je to šťavnatý svěží dortík. Lehká příprava, super video návod. :yes:

Výborný a rychlý dortík :-) děkuji za recept

děláme přesně podle návodu jen z banány a moc nám chutná <3:-K

Hezka fotecka<3

sabipupp: Děkuji,můj první pokus,a docela se povedl :-)

Ahoj přítel dostal chut na něco dobrého tak jdu vyzkoušet tento recept zatím papá:-)

V sobotu má syn Honzík už 4 roky. A každý rok mu ho dělám já sám. A vždy vydrží jen pár minut co ho načneme.:-p ;-):yes:

krásný dort je prostě výborný

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
nepečený dort s piškotama a ovocem, nepečený tvarohový dort s piškotama a ovocem, nepečený dort, jahodovy dort se zakysanou smetanou, nepečený piškotový dort, nepečený dort s ovocem, piškotový dort za studena, piškotový dort nepeceny, dort za studena, piskotovy nepeceny dort, dort ze zakysané smetany, ovocný dort se zakysanou smetanou, studený dort ze zakysané smetany, nepecene dorty za studena, ovocný dort s piskotu za studena, jahodovy dort zakysana smetana, nepečený jahodový dort s piškoty, nepečený jahodový moučník, ovocný dort za studena, dort z piškotů

Suroviny:
piškoty dětské, smetana zakysaná, cukr moučkový, smetana ke šlehání, ovoce, želatina prášková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu