Homemade hamburger\'s
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem, zelenina a skvělý domácí dressing. Tak dobrou chuť!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,82 g |
Tuky | 85,17 g |
Vláknina | 10,14 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 21,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme směs na masové placičky. Maso jemně rozděláme v míse, přidáme sůl a mletý pepř a opravdu lehce prohněteme. Chceme dosáhnout toho, aby masová směs byla vzdušná a maso po osmažení šťavnaté.
Krok 2: Směs rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvoříme asi 1 cm tlustou placičku. Poté placičky osmažíme v pánvi na oleji, cca 2-3 minuty z každé strany. Během smažení je přeléváme vzniklou šťávou.
Krok 3: Po dokončení je dáme do trouby, kterou předehřejeme asi na 60 °C. Na každou masovou placičku položíme plátek sýra a necháme roztavit.
Krok 4: Poté si na kousky nasekáme ledový salát, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a připravíme dressing.
Majonézu, dressing a hořčici smícháme a dochutíme solí a pepřem. Řádně promícháme a necháme jej cca 15 minut uležet v lednici. Krok 5: Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi. Na této pánvi poté osmahneme také slaninu, kterou z každé strany smažíme asi 1 minutu. Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok). Krok 6: A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dressingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem. Krok 7: Můžeme servírovat s hranolky a vychutnat si tak lahodný burger.
Majonézu, dressing a hořčici smícháme a dochutíme solí a pepřem. Řádně promícháme a necháme jej cca 15 minut uležet v lednici. Krok 5: Dále rozkrojíme žemle a vnitřní strany opečeme na suché pánvi. Na této pánvi poté osmahneme také slaninu, kterou z každé strany smažíme asi 1 minutu. Jelikož je slanina sama o sobě mastná, nepřidáváme olej (zpočátku musíme hlídat, aby se nepřipekla, ale pak už je to ok). Krok 6: A jdeme do finále. Vršek spodní části žemle namažeme připraveným dressingem, na něj položíme masovou placku s rozteklým sýrem, pak posypeme nasekaným ledovým salátem, přidáme 2 plátky osmahlé slaniny, ozdobíme kroužky červené cibule a přiklopíme vrchní částí žemle, kterou také z vnitřku potřeme dresingem. Krok 7: Můžeme servírovat s hranolky a vychutnat si tak lahodný burger.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Homemade hamburger\'s
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Wpj
Moje poznámka
Homemade hamburger\'s
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Wpj
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 7 minutami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 3 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 3 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 3 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 5 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 8 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 12 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jake maso na hamburger,
hamburger recept,
hamburger v troubě,
jaké hovězí maso na hamburgery,
jaké maso na hamburgery,
hamburgery v troubě,
jaké hovezí maso na hamburgry,
dressing na hamburger,
jake maso na hamburgery recept,
hamburger z trouby,
jaké maso na hamburgry,
jake hovezi maso na hamburger,
výborný hamburger,
hamburgry v troube,
babicovy dobroty hamburger,
masova smes na hamburgery,
hamburgery z trouby,
nejlepší hamburger recept,
home-made.cz.,
hamburger na panvi
Suroviny:
maso hovězí mleté,
sůl,
pepř mletý,
žemle,
sýr ementál,
slanina,
cibule červená,
salát ledový,
majonéza,
dresink tisíc ostrovů,
hořčice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)