Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Hodnocení receptu je 4,9 (153×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 969 kJ /
471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme nadrobno a v tlakovém hrnci ji na oleji osmahneme. Krok 2: Zaprášíme paprikou, promícháme a jen krátce ji necháme pustit barvu. Přidáme osolené kuře a hned zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Krok 3: Vaříme 45 minut. Krok 4: Po otevření hrnce vytáhneme maso a do hrnečku odebereme trochu šťávy na zahuštění a necháme prochladnout. Krok 5: Mezitím obereme kuřecí maso a nakrájíme na kousky. Krok 6: Do odebrané šťávy přidáme smetanu a lžíci mouky a dohladka promícháme. Krok 7: Za stálého míchání vlijeme obsah hrnečku do šťávy a omáčku ještě 20 minut pozvolna povaříme. Krok 8: Pár minut před koncem varu do omáčky vrátíme maso a ještě provaříme.

Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 24. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (219)

Aby v omáčce neplavaly kousky cibule, může se střídavě smažit a dusit. Tedy smažit, než začnou zlátnout rohy, pak zakápnout vývarem a nechat vyvařit, opět smažit a zase zakápnout vývarem...dokud nevznikne zlatavá kašička. Pak přidám kuřecí stehna, osolím, opepřím a posypu paprikou alžičkou gulášového koření. Pak otočím a po minutě zaliji kuřecím vývarem, asi do poloviny výšky kuřete, tu a tam podliji a dusím do změknutí. Pak vyndám maso, až trochu zchladne, oberu ho. Mezitím dodělám omáčku, přiliji zbytek vývaru a vmíchám rozkvedlanou smetanu zakysanku s moukou, míchám. Chvilku provařím a vložím obrané maso i se šťávou, co na talíři zbyla. Jíme s bramborovými knedlíky. Ale zkoušela jsem i těstoviny, dokonce i rýži, i slzovku a světe div se-i škubánky ušoulané v rozpuštěném másle. Fakt bašta.

Mama-mia: autor receptu varí, ako to uvádza. Nemusí to každému chutiť, ani sa to každému nemusí páčiť, samozrejme. Nie je však silné používať výrazy ako "blaf" alebo "zhovadilosť"?

Tak tenhle recept je asi ten nejhorší, co jsem na kuře na paprice viděla! Nevykostene kuře dát do omáčky je zhovadilost! Jak to asi má strávník jíst.? Dále vařit kuře v papinaku je absolutní nesmysl! Já kuře pěkně upeču v troubě na červených sladkých paprikách a cibulce s trochou cukru. Po upečení kuřátko oberu a z kostí ještě připravím vývar. Zeleninu a šťávu z pekáče přepasíruji, zahustim smetanou, sladkou paprikou a případně jíškou. Zkuste a jste o 10 levelů výš než tenhle blaf z papinaku.

<3

anna placha:

anna placha 18. 4. 2017 07:39
ke kureti pri duseni pridejte lzicku kari a lzicku zazvoru dostane super chut nedavat smetanu zahustovat hotovou jiskou smetana zbytecne vse zhmotni a je to nezdrave':-)ú

Tenhle recept je úplně mimo mísu.Hlavně nedělejte cibulku v tlak.hrnci , za 2 min.bude na uhel.Pokud dáte na cibulku maso,tak už omáčku nikdy nepřecedíte a budete v ní mít kousky cibule. Šťávu z omáčky neodebírejte,stačí rozmíchat smetanu s moukou a povařit.

No, on ten postup vůbec vyznívá spíše jako nepodařená reklama na papiňák, že :-D
Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků...:-)

Zobrazit starší odpověď

Já dávám jedině zakysanou smetanu, máme to raději navinulé a ještě přidávám trochu citronové šťávy. Minule jsem to vařila se sladkou smetanou ke šlehání a nedalo se to dochutit.

Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí. :-p

Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!:-K

hladovahana: doporučuju těstoviny z pohanky, vyrábí je ve mlýně p.Šmajstrla, zasílá i poštou a máte vystaráno:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

hrozně moc my toto jídlo chutná:-)

A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné:yes:

Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? :-D když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak.. :-*

tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké:-)

hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.

ivetkalone:naprostý souhlas:yes:

hosta: :yes::yes:

kosta: humus je jiné ale opravdu jiné jídlo;-):-))

Hlavne tam nedavejte zakysanou smetanu, s tou to musi byt peknej humus.nazdar

Kuře na paprice - klasika kterou si každý vaří dle zvyklostí, já omáčku dělám se smetanou na vaření, někdy se šlehačkou jindy jen s plnotučným mlékem podle toho, co mám doma. Se zakysankou jsem tuto ňamku ještě nevařila, ale co není, může být. Myslím, že navzájem se tady napadat kvůli receptu je dětinské...:-S

Tak nevydržím a také zareaguji. Každému chutná něco jiného, ale já do této omáčky dávám sladkou smetanu. Netvrdím, že se zakysanou smetanou to není dobré, nebo lepší, ale už to pro mě není to typické kuře na paprice. A druhá věc ... do omáček dávám maso nejlépe s kostmi, poté oberu maso ještě před podáváním. Kosti dodávají každému jídlu (vývaru) chuť. To platilo a bude platit vždy. Ale jsou to jen mé názory a jen mé chuťe.
A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den ;-)

casino: :-D:-D:-D:-D:yes: Přísahám, že nic překopávat nebudu, na holej pupek ;-) A taky přísahám, že nebudu dávat žádné recepty :-D Ale občas, i když kolikrát zavírám prsty do svěráku abych nereagovala, reagovat budu :-p s tím nic nenadělám, ach jo, taková jsem já, matinko... (mmzl Nitouche):-D:-D:-D

Navir:
"Prostě to má chuť zvířete na smetaně"
Ale nehodláte podobným tvůrčím způsobem překopávat i jinou zavedenou klasiku, že neééé...;-)
Jsem z vás jelen:-D
Umořil jsem daňka a chci ho dělat na smetaně a fffčíl nevím, co napsat do menu...:-8:-)):-D

jarda Kadic: :-D:-D:-D taky možnost, ale nemá to chuť svíčkové :-D Prostě to má chuť zvířete na smetaně. Tím, že se tam přidá zelenina se vlastně současně udělá vývar a nemusí se použít masox (ale samo může, kdo chce);-)

Navir: Anebo : “Kuřecí svíčková“.......:-)):-)) (v případě,že bys to rozfofrovala tyčákem:-)):-))

casino: no a nakonec dávám šlehačku a zovu to kuře (králík) na smetaně a jako nový rcp určitě ne, bylo by to "něco" 100x stejně na smetaně :-D Zrovna v týdnu jsem to dělala, uáááá, boží :-8

...vařil jsem ffčéra stejně, tedy až na drobnost, že paprikou "nezaprašuju" anóbrž zasypávám...

Navir:
Píšete: "...přidám mrkev, celer, petržel, stroužek česneku, pár kuliček pepře celého, nové koření a lístek bobkového listu a lžíci hořčice."
A jak potom takové jídlo zovete, he?:-D No, některé matadorky by to šouply na TOP jako nový rcp...;-)

Dělám podle tohoto receptu a je výborná,jen přidávám masox a pro barvu kápnu u hotové majdy trošku kečupu a dochutím dle potřeby:-))možná tu budu ted terčem,ale každý dělá jak mu chutná:))

kostkova Lenka 8. 2. 2015 21:26
Muj pritel ji varil poprvi a byla vyborna je sikovnej:-))

Dajda: Dostať aj vynikajúcu paprikovú pastu z Maďarska nepálivú, zo sladkej papriky. Je veľmi lahodná. ;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kuře na paprice, kuře na paprice, kuře na paprice recept, kuře na paprice recept, kuřecí na paprice, recept kuře na paprice, recept kuře na paprice, kuře na paprice se smetanou, recepty kure na paprice, recepty kuře na paprice, recept na kuře na paprice, recept na kuře na paprice, kuře na paprice pro děti, kuře na paprice v papiňáku, na paprice, kuře na papryce, top recepty kuře na paprice, kure na parice, kure na paprice recepty, kuře na paprice recepty

Suroviny:
kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu