Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 150 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny60,14 g
Tuky44,87 g
Vláknina35,73 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy308,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Pórek a řapíky celeru nakrájíme. Krok 2: Připravenou zeleninu restujeme společně v hrnci na másle. Zalijeme do 3/4 vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka. Krok 3: Hotové rozmixujeme ponorným mixérem, ale předem vytáhneme koření. Krok 4: Rozmixovanou směs zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Pozvolna povaříme a před koncem přisypeme hrášek. Dochutíme, případně okyselíme. Krok 5: Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Krok 6: Vhodnou přílohou jsou jak těstoviny, tak i brambory nebo knedlíky. Omáčka je dobrá i ke kuřecímu masu.

Zveřejněno 13. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNG5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNG5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a jako vždy nádherná fotečka :-K

Super Páči sa mi to.:yes:

Jak jsem celer nikdy nemusela, tak jsem mu přišla na chuť a zrovna dnes jsem měla obalovaný celer v těstíčku upečený v troubě :-) Toto se mně také líbí:yes::yes:+

;-):yes: Páči sa mi to.

Mno, musela bych použít sojovou smetanu, ale to bude dobrůtka :-)

Tématické fráze:
omáčka k těstovinám, omáčka s hráškem, celerová omáčka, pomazánka celerová, celerová omáčka k masům, těstoviny s celerem, rajská omáčka s hráškem, omáčky k těstovinám recepty, celerová omáčka recepty, recept na omášku na těstoviny s hráškem, celerova omacka recept, celerová omáčka - recept, celerová omáčka k masu, omáčky k těstovinám, těstovinové omáčka celerová recepty cz, celerova omacka mrkev porek, celerova omačka k vařenému masu, celerová omáčka s mrkví, omáčka k těstovinám recept, video recept celerová omáčka

Suroviny:
celer, celer řapíkatý, pórek, máslo, mouka hladká, smetana na vaření, vývar zeleninový, hrášek mražený, bobkový list, koření nové koření, zázvor mletý, šťáva citronová, sůl, pepř, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu