Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou krkovicí a vařeným bramborem vznikne dokonalé jídlo.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 063 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,12 g |
| Tuky | 0,72 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme krkovici a zprudka orestujeme.
Krok 2: Zalijeme trochou vody a dusíme do měkka asi 45-60 minut.
Krok 3: Připravíme kedlubnové zelí. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozehřáté pánvi rozškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Orestujeme do sklovata a přidáme nastrouhanou kedlubnu. Dusíme asi 15 minut do měkka.
Krok 5: Zelí zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRjK
Moje poznámka
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRjK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
dušená krkovička,
zavařování kedluben,
kedlubové zelí,
dušené kedlubny s vepřovým masem,
vepřová krkovice dušená,
zavařování kedlubnového zelí,
krkovicka dusena,
dušena vepřová krkovice,
zelí z kedluben,
vepřová krkovice se zelím,
dušený kedluben,
dušená kedluben,
co ke kedlubnovemu zeli,
krkovička s kedlubnovým zelím,
kedlubny recepty,
dušená krkovička recepty,
krkovice recepty se zelím,
zavařování kedlubny,
zavařování kedlubnů,
recept dusena krkovicka
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
olej,
kedlubna,
slanina,
cibule,
cukr,
ocet,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (9)
Je vyborne a i tem kteri nemeli zdani co je to kedlubna ,moc chutnalo. Urcite budu ted delat casteji