Suroviny
Porce: 1 SCOBY
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 643 kJ / 3 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 875,00 g |
Postup přípravy
Do hrnce nalijte 1 sklenici vody a přiveďte ji k varu. Krok 2: Přidejte do vody čajové sáčky, oslaďte 2 hrnky cukru, míchejte dokud se cukr nerozpustí a přelejte do sklenice. Poté sklenici naplňte studenou vodou, ale nechte si v ní místo na kupovamou kombuchu. Zkontrolujte si prstem, zda má čaj pokojovou teplotu a vlejte do něj kupovanou kombuchu. Krok 3: Přikryjte láhev ubrouskem a zagumičkujte ho. Krok 4: Sklenici odložte někam, kde se s ní nebude hýbat a vyčkejte 2 týdny, než se vytvoří disk zvaný SCOBY. Krok 5: Příprava Kombuchy:
Vyndejte rukou disk a dejte ji do misky. Odměřte jeden hrnek mateřké tekutiny a přelijte k disku. Takto můžete skladovat v ledničce po neomezenou dobu anebo si udělat novou kombuchu. Mateřkou tekutinu můžete vypít nebo přelít do flašek a používat jako ocet. Přezrálá kombucha je velice podobná jablečnému octu. Krok 6: Do hrnce nalijte 1 sklenici vody a přiveďte ji k varu. Krok 7: Přidejte do vody 2 čajové sáčky, oslaďte 1 až 1,5 hrnky cukru, míchejte dokud se cukr nerozpustí a přelejte do sklenice. Poté sklenici naplňte studenou vodou, ale nechte si v ní místo na kupovamou kombuchu. Zkontrolujte si prstem zda má čaj pokojovou teplotu a vlejte do něj kupovanou kombuchu. Krok 8: Přikryjte láhev ubrouskem a zagumičkujte ho. Krok 9: Sklenici odložte někam, kde se s ní nebude hýbat a vyčkejte 1 týden, než čaj uzraje. Opět vyndejte disk a odměřte si 1 hrnek kombuchy na příští várku. Můžete skladovat v lednici po neomezenou dobu. Krok 10: Přelijte čaj do lahví a pevně je zazátkujte a nechejte je stát v pokojové teplotě po 3 dny, než se vytvoří bublinky Krok 11: Vložte do ledničky, aby čaj přestal kvasit a podávejte studené.
Kombucha s příchutí:
Postupujte jako při výrobě normální kombuchi. Ve chvíli, kdy jí přelíváte do sklenic se zátkou můžete do ní vhodit sušené ovoce anebo přilít jakýkoliv druh čaje nebo výluhu. Poté nechte 3 dny v pokojové teplotě a vložte do ledničky. Podávejte chlazené.
Zveřejněno 6. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/072y
Moje poznámka
Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/072y
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 13 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 32 minutami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 2 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 2 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 9 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 11 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 13 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 13 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 14 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
kombucha příprava,
priprava kombuchy,
kvasinky scoby,
kombucha recept,
scoby kombucha,
raw kombucha,
jak používat kombuchu,
kvašeny čaj,
kombucha ocet,
scoby,
scoby bakterie,
jak udělat kombucha,
jak si pripravir kombuchu,
kvasinek scoby,
kvasinek scoby,
příprava kombuchy z kupovaného nápoje,
kombucha s přchuti,
jak udelat kombuchu,
kombucha - jak si ji udělat,
jak se připravuje kombucha
Suroviny:
kombucha,
kombucha,
voda,
čaj černý,
cukr,
čaj,
voda,
čaj černý,
cukr,
Komentáře (4)