Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 576 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,30 g |
Tuky | 443,25 g |
Vláknina | 30,75 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 167,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme.
Krok 2: Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí.
Krok 3: Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
Moje poznámka
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 34 minutami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 5 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 9 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 22 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 15 minutami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 16 minutami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 42 minutami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 2 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 5 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 6 hodinami
Tématické fráze:
parizsky krem z mascarpone,
pařížský krém s mascarpone,
pařížský krém bez másla,
pařížský krém,
zdravy parizsky dort,
pařížský krém do dortu,
pařížský krém bez šlehačky,
pařížský krém recept,
potahování patrového dortu,
pařižsky krem z maskarpone,
trochu zdravější pařížský krem,
krém bez másla,
krém na dort bez másla a bez šlehačky,
svatebni parizsky dort,
recept na pařížský krém,
parizsky dort bez cukru,
aby slehacka udrzela tvar,
pařížský šlehačka na svatební dort,
pařížský krem z kvalitní cokolady,
paříž krém s mascarpone
Suroviny:
smetana ke šlehání,
šťáva třtinová sušená,
kakao,
čokoláda,
máslo,
máslo kakaové
Komentáře (5)