Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní pohankový salát

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

množství surovin je orientační

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 728 kJ /
891 kcal
Bílkoviny27,92 g
Tuky4,82 g
Vláknina30,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy169,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do mísy dáme uvařenou pohanku, připravenou zeleninu a osolíme. Krok 4: Našleháme olej s citronovou šťávou a nalijeme na salát. Krok 5: Na závěr jemně promícháme s lístky rukoly a petrželkou.

TIP: Rukola v naší kuchyni

Zveřejněno 6. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní pohankový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP45

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní pohankový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP45

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Salát je super,jen jsem neměla okurku a rukolu.Misto toho jsem dala kedlubnu.I tak je moc dobrý

Marie Svarcova: Maruško, děkuju:-K já už jsem ho taky dlouho nedělala, musím to brzy napravit:-8

:-)<3:yes: pěkný recept - pokud dělám salát z jednohu druhu semínka nechám, pokud směs tak je vyndám, záleží také s jakou zálivkou:-K, tento salátek by mi moc chutnal :yes:

Ano ked sa nevyberu semienka,je tam viacej stavy.Ale ja som nevyberala,spravila som a hned zjedla.Keby som to mala na neskorsie,tak by tam bolo viacej stavy zo zeleniny.

popoluska340: děkuju, jsem ráda, že chutnal aspoň Tobě ;-):-)) a taky děkuju za přidání krásné fotky:-):yes:

remišová jana: samozřejmě si je tam můžeš nechat, nějak mi to k té pohance jde líp, ale zvláštní důvod k tomu nemám. Zdá se mi, že zelenina nepustí tolik " vody " ;-):-)

remišová jana 17. 3. 2016 11:57
Měla bych dotaz, než budu dělat, proč se do salátu nedává celá okurka a rajčata včetně semínek? děkuji moc Jana

Dneska som robila tento salatik a super,budem robievat casto.Manzelovi som k nemu osmazila maso,ale on chcel krajec chleba.Salat si nabral 2x na vidlicku,a skoncil.On take zdrave jedla odmieta zjest.Ked dam do polievky pohanku,tak zje,inac nie.

Už podle fotky opravdu letní salát:-KPohanka je u nás oblíbená:-p:yes:

Tématické fráze:
zeleninovy salat s pohankou, salát s pohankou, pohankový salat, pohankový salát recepty, recept na salát s pohankou, pohankový salát s tuňákem, pohankový salat s kuřecím masem, pohánkový salát recept, recept na pohankový salát, zeleninový salát s rukolou a pohankou, salat z pohankou, zeleninový salát s lososem a pohankou, pohankovy salat s rajčaty, salat s ponankou, zeleninový salát recept, letní zeleninový salát, pohankovy salát k masu, letní zeleninový saláty recepty, salat s pohankou a masem, recept na kuřecí salát s pohankou

Suroviny:
pohanka, okurka salátová, rajče, cibule, rukola, petržel, šťáva citronová, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu