Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené fazole a la Katův šleh

Hodnocení receptu je 4,9 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min + nejméně 4 hodiny bobtnání fazolí ve vodě

70 min (70 min příprava, + nejméně 4 hodiny bobtnání fazolí ve vodě)

Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin. Uvařte si vegetariánskou verzi z červených fazolí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 059 kJ /
492 kcal
Bílkoviny10,47 g
Tuky2,09 g
Vláknina16,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,67 g
Sacharidy103,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme nejméně na 4 hodiny a v téže vodě je uvaříme doměkka. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na půlkolečka. V závěru přisypeme drobně sekaný česnek. Přidáme uvařené fazole, sůl, kolečka okurek a scezené naložené kapie. Krok 3: Přilijeme kečup a dusíme asi 15 minut. Dochutíme chilli omáčkou (co kdo snese) a solí.

TIP: Jak uvařit fazole, aby nenadýmaly - jednoduchý postup

Zveřejněno 3. 9. 2009

Poznámka autorky Eliza

Vhodné pro vegetariány.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené fazole a la Katův šleh

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ33

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené fazole a la Katův šleh

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Znovu jsem po letech našla tento recept a opět nezklamal 😁

super.

:yes:výborný, jen jsem vynechala okurky:yes:

lenka-k: To je také správně,do katova šlehu,okurka nepatří,ale dost lidí ji tam dává.

super bezmasé jídlo :yes: velká bašta <3 <3

Ještě kus uzeného bůčku a bude to ideální :-)

Tak toto nemá vážně chybu:yes: :-p

mňam.:yes:

studené -teplé nemají chybu

Delala jsem dnes k veceri,jen jsem pridala kureci masicko. Musim rict, ze za 3 roky co jsme s partnerem jsem videla dnes poprve jeho talir vylizany:-)) Jako prilohu jsme meli chleba :yes:

oprava tento recept..........;-(:-D:-D:-D:-D

Tenot katův šleh vařím dnes k obedu,je to vynikající bašta.Vařím ho minimálně jednou měsícně.Zkusila jsem ho i s masíčkem,je to taky vynikající
buď kuřecí nebo vepřovou panenku.Stačí menší kousek,na cibulce a potom pokračovat dle receptu.Přeji moc dobrou chuť Alena:yes::-D

Donedávna jsem fazole vůbec nejedla. Pozvolna zkouším sem tam nějaký recept. Tento mě zaujal na první pohled a opravdu nemá chybu :-) Fazole jsem ujídala i studené večer před spaním.
Jen kečup jsem nahradila domácím rajčatovým protlakem a cibuli jarní cibulkou.
Vřele doporučuji.

Bylo to skvělé. :yes::yes::-p

bylo to skvělé, přidávám foto a +25:yes::yes::yes::-p:-p:-p

DanaHrmova: jo hodí, ale až na ten kečup že :-p
p.s. Kořínková je střelená :-D

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
fazole recepty, recepty z červených fazolí, fazole recept, katův šleh, fazole, katův šleh recept, recepty fazole, chyby při vaření fazolí, recept z červených fazolí, recept fazole, jak uvařit fazole, cervene fazolky recept, recepty z fazolí, co uvařit z fazolí, recept na fazole, katuv sleh s fazolemi, recepty na fazole, recepty katův šleh, druhy fazolí, vaŕení fazolí

Suroviny:
fazole červené, kapie, okurky sterilované, cibule, česnek, kečup sladký, omáčka chilli, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu