Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 670 kJ / 1 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,86 g |
Tuky | 45,35 g |
Vláknina | 61,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 283,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Batáty nakrájejte na velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
Krok 2: Do velkého hrnce dejte vařit vodu na noky.
Batáty rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte vejce. Přidejte špetku soli a mouku. Vypracujte tužší těsto, ze kterého pomocí dvou lžic vykrájíte noky. Ty si pokládejte na pomoučenou pracovní plochu a poté vložte do vroucí osolené vody. Přiklopte a nechte vařit 7-8 minut. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a vložte do ledové vody, aby se zatáhly. Po chvilince vyndejte na talíř a udržujte v teple. Krok 3: Na pánvi rozehřeje olej. Cibuli i fenykl nakrájejte nadrobno, na oleji opékejte asi dvě minuty. Přidejte (rozmražené) lišky. Pokud jsou větší, překrojte napůl. Přidejte najemno nakrájený rozmarýn, osolte, opepřete a opět dvě minuty za občasného míchání opékejte. Zalije smetanou, nechte prohřát a podávejte. Pokud vám vystydly noky, prohřejte je na pánvi se směsí.
Batáty rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte vejce. Přidejte špetku soli a mouku. Vypracujte tužší těsto, ze kterého pomocí dvou lžic vykrájíte noky. Ty si pokládejte na pomoučenou pracovní plochu a poté vložte do vroucí osolené vody. Přiklopte a nechte vařit 7-8 minut. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a vložte do ledové vody, aby se zatáhly. Po chvilince vyndejte na talíř a udržujte v teple. Krok 3: Na pánvi rozehřeje olej. Cibuli i fenykl nakrájejte nadrobno, na oleji opékejte asi dvě minuty. Přidejte (rozmražené) lišky. Pokud jsou větší, překrojte napůl. Přidejte najemno nakrájený rozmarýn, osolte, opepřete a opět dvě minuty za občasného míchání opékejte. Zalije smetanou, nechte prohřát a podávejte. Pokud vám vystydly noky, prohřejte je na pánvi se směsí.
Zveřejněno 6. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové noky s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vv7V
Moje poznámka
Batátové noky s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vv7V
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní čočka
Benetka před 6 minutami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 10 minutami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 1 hodinou
Cikánský řízek
lidunka76 před 1 hodinou
Šneky Pizza
jakub@V před 3 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 3 hodinami
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 4 hodinami
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
batátové noky,
batátové nudle,
batátové noky recept,
bramborové noky s liškami,
bataty noky,
noky s batáty,
batátové noky se špenátem a smetanou,
noky z batátů,
jak vařit batátové nudle,
batatove gnocchi,
batatoe noky,
batatove noky do polevky,
batátové noky z celozrnné mouky,
;batátoé nudle,
noky k houbam
Suroviny:
batáty,
vejce,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
olej olivový,
cibule šalotka,
fenykl,
houby lišky,
smetana sojová,
rozmarýn,
pepř mletý
Komentáře (4)