Vídeňské brambory
Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 168 kJ / 1 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,04 g |
Tuky | 138,49 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 91,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky, slaninu také na kostičky a posekáme petrželku.
Krok 3: Na pánev dáme nejdříve restovat slaninu, potom přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, doplníme malým kouskem másla.
Krok 4: Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou.
Krok 5: Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Krok 6: Podáváme jako přílohu, ale pokrm je vhodný i jako hlavní bezmasé jídlo.
Zveřejněno 12. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qm7L
Moje poznámka
Vídeňské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qm7L
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 20 hodinami
Tématické fráze:
recepty z brambor,
brambory recepty,
top recepty z brambor,
brambory recept,
brambory,
můžeme vařit zelené brambory,
recept z brambor,
recepty na brambory,
recept na brambory,
přílohy z brambor,
recepty s brambor,
recepty brambory,
recept brambory,
vídenké brambory,
zapečené brambory s hermadurem,
videňské recepty,
vydenske brambory,
co z brambor,
recepy z brambor,
jak uvarit brambory
Suroviny:
brambory,
slanina,
cibule,
smetana na vaření,
petrželka zelená,
sůl,
máslo
Komentáře (97)