Alpský knedlík
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 051 kJ / 3 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,49 g |
| Tuky | 56,77 g |
| Vláknina | 24,58 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 444 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 691,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a lžičkou mouky. Rozmícháme a dáme kynout.
Krok 2: Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Vyklepneme vejce, přidáme podle potřeby mléko a umícháme těsto, které opět necháme kynout alespoň hodinu. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel.
Krok 3: Vytvoříme větší koule a necháme opět kynout. Připravíme kastrol s napařovacím sítkem a trochou vody a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme vanilkový krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec přidáme rum dle chuti.
Krok 5: Na talíř nejprve dáme krém, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 2. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
Moje poznámka
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 42 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
alpsky knedlik,
alpské knedliky,
alpsky knedlík recept,
alpský kynutý knedlík,
alpsky povidlovy knedlik,
recept na alpský knedlík,
alpské kynuté knedlíky,
alpský knedlík s mákem,
alpský knedlík s vanilkovým krémem,
recepty alpský knedlík,
recept alpský knedlík,
alpský knedlíky,
alpský jahodové knedlíky,
alpky knedlik,
alpská knedlík,
vanilkový krém na knedlíky,
recept na alpský knedlíky,
alpskej knedlík,
velký knedlik,
alpský knedlík s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
sůl,
mléko,
vejce,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mák,
mléko,
pudink vanilkový,
žloutek,
cukr,
rum
Komentáře (33)
Parené buchty robím bežne (plus maslo, mak, cukor, vnútri džem), ale s vanilkovým krémom to musí byť tiež skvelé.