Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bruschetta s karamelizovanými balsamico houbami

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 880 kJ /
449 kcal
Bílkoviny0,39 g
Tuky40,35 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud budete bruschetty připravovat v troubě na roštu, tak ji rozpalte na 180°C. Pokud budete topinky dělat na litinové grilovací pánvi, tak jí taky dejte rozpálit, neb následující recept bude hotov během deseti minut. Krok 2: Každý krajíc chleba lehce potřete prstama olivovým olejem z obou stran, těsně před vložením do trouby či na grilovací pánev. Opečte je do zlatova a křupava z obou stran, přesně dle vašeho gusta. Na grilovací pánvi se díky vlnitému dnu vytvoří na chlebu parádní mřížkování . Krok 3: V pánvi s nepřilnavým povrchem si na vyšším výkonu sporáku rozehřejte olivový olej. Pokud budete používat šalotku, tak jí hoďte do oleje minutku před houbami, ať zesklovatí. Očištěné a pokrájené houby vhoďte na rozpálený olej, rychle míchejte, aby se houby nepřipálily (cca 2 minuty). Přidejte k houbám tymián, osolte a opepřete. Pak přidejte cukr a promíchejte. Hned vzápětí na to vlijte balsamico ocet, za stálého míchání nechte provařit a odpařit. Celé to trvá tak 1-1,5 minuty, než cukr začne karamelizovat s balsamico octem. Vypněte sporák, pánev na něm ještě nechte stát. Do houbové směsi vhoďte studené máslo pokrájené na menší kousky a dobře promíchejte (pokud se snažíte zhubnout do plavek, tak tenhle delikátní krok prostě vynechte… Krok 4: Tou dobou už byste měli mít pečené bruschetty do křupava. Ještě za tepla každou topinku poctivě poškádlete stroužkem česneku, ať to má grády! Bruschetta s karamelizovanými balsamico houbami je připravena ke zkompletování a servírování! Na každou bruschettu bohatýrsky navrstvěte karamelizované houby s omáčkou a pokud si chcete extra dopřát, tak každou porci zlehka zakápněte kvalitním olivovým olejem. No a snítka čerstvého tymiánu navrch vašemu tělu též neuškodí… Já ve své lásce ke koření použila čerstvě namletý růžový pepř. Podávejte tuto božskou manu ihned, pěkně za tepla a se sklenkou akurátně vychlazeného vína

Zveřejněno 4. 5. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

Více receptů a inspirací najdete na www.korenizivota.com

Tento konkrétní recept naleznete zde: www.korenizivota.com/bruschetta-s-karameliz...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s karamelizovanými balsamico houbami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s karamelizovanými balsamico houbami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoLk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: no to je krásný recept :yes: a úplně unikl pozornosti, za objevení a vytažení máte medaili:-K
a i ostatní recepty autorky stojí za pozornost, jdu je studovat

:yes:určitě moc dobré , neznám a zkusím, dík za recept <3:-K

No, mně v receptu chybí postup na ty houby ;-). Ale vypadá to moc lákavě <3

To by mi chutnalo <3:yes::yes:

díky :-K

:yes:

Tématické fráze:
bruschetta recept, houby recepty, pecene bruschetti, balsamico recepty, žampiony balsamico, pečené žampiony balsamico, pečeně žampióny balmasico, recept na žampiony balzamico, žampiony balzamiko

Suroviny:
houby, olej olivový, balsamico, cukr, máslo, pepř mletý, chléb, česnek, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu