Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 160 kJ /
994 kcal
Bílkoviny40,43 g
Tuky79,60 g
Vláknina20,67 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,30 g
Sacharidy23,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme (zelený se nemusí loupat), odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky. Krok 2: Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky které po 1/2 minutě vyndáme a ihned zchladíme v ledové vodě. Krok 3: Do vývaru přidáme nakrájené stonky a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Krok 4: Parmezán nastrouháme najemno a polovinu vmícháme před podáváním do polévky, už nevaříme. Je-li třeba, přisolíme. Krok 5: Přípravíme křupinky. Rozehřejeme pánvičku s nepřilnavým dnem a nasypeme na ni několik proužků z nastrouhaného parmezánu. Když se sýr roztaví, pánvičku odstavíme, necháme zchladnout a ztuhlé křupinky odloupneme. Krok 6: Na talířích polévku ozdobíme sýrovými křupinkami a chřestovými hlavičkami.

Desatero: Chřest a jeho zpracování

Zveřejněno 13. 5. 2016

Poznámka autorky maris

Polévku můžeme doplnit lžící husté zakysané smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE4r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes:<3:-K

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: to je ono! parmezán je možná to jediné, co bych k chřestu do polévky dala ( za taveňák bych byla ochotna ´vraždit :-D, super nápad, krása....:-K

Eja57: moc děkuju, sezona je tady, už se na polévku těším;-):-)

Děkuju:-):-K

Mňam..<3:yes:

No pane - hezky tu sezonu chřestu užíváš - ty křupinky je super nápad:yes: Já mám chřest zakrytý pivoňkami, už má půl metru a holt z něj zas bude asparágus do kytek:-D

hosta: díky:-), já chřest mám moc ráda, škoda, že je jeho sezona tak krátká. Asparágus s kytkama taky není špatný:-D

Tématické fráze:
polévka z chřestu, chřestová polévka s parmazánem, recepty na chřest, zelený chřest recepty, chřestová polévka, polévka z zeleného chřestu top co mám ráda recepty, zelený chřest polévka, amazon, recepty z chřestu polévka s parmazánem, chrestová polévka s parmazanrn, vývar se zeleným chřestem, chřestová polévka ze zeleného chřestu s parmazánem, chřestota polévka s parmezanem, priprava asparagusu, hrachová polévka a křupinky

Suroviny:
chřest zelený, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, parmazán, sůl

Přidat fotografie receptu