Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 160 kJ /
994 kcal
Bílkoviny40,43 g
Tuky79,60 g
Vláknina20,67 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,30 g
Sacharidy23,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme (zelený se nemusí loupat), odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky. Krok 2: Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky které po 1/2 minutě vyndáme a ihned zchladíme v ledové vodě. Krok 3: Do vývaru přidáme nakrájené stonky a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Krok 4: Parmezán nastrouháme najemno a polovinu vmícháme před podáváním do polévky, už nevaříme. Je-li třeba, přisolíme. Krok 5: Přípravíme křupinky. Rozehřejeme pánvičku s nepřilnavým dnem a nasypeme na ni několik proužků z nastrouhaného parmezánu. Když se sýr roztaví, pánvičku odstavíme, necháme zchladnout a ztuhlé křupinky odloupneme. Krok 6: Na talířích polévku ozdobíme sýrovými křupinkami a chřestovými hlavičkami.

Desatero: Chřest a jeho zpracování

Zveřejněno 13. 5. 2016

Poznámka autorky maris

Polévku můžeme doplnit lžící husté zakysané smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE4r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes:<3:-K

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: to je ono! parmezán je možná to jediné, co bych k chřestu do polévky dala ( za taveňák bych byla ochotna ´vraždit :-D, super nápad, krása....:-K

Eja57: moc děkuju, sezona je tady, už se na polévku těším;-):-)

Děkuju:-):-K

Mňam..<3:yes:

No pane - hezky tu sezonu chřestu užíváš - ty křupinky je super nápad:yes: Já mám chřest zakrytý pivoňkami, už má půl metru a holt z něj zas bude asparágus do kytek:-D

hosta: díky:-), já chřest mám moc ráda, škoda, že je jeho sezona tak krátká. Asparágus s kytkama taky není špatný:-D

Tématické fráze:
polévka z chřestu, chřestová polévka s parmazánem, recepty na chřest, zelený chřest recepty, chřestová polévka, polévka z zeleného chřestu top co mám ráda recepty, zelený chřest polévka, amazon, recepty z chřestu polévka s parmazánem, chrestová polévka s parmazanrn, vývar se zeleným chřestem, chřestová polévka ze zeleného chřestu s parmazánem, chřestota polévka s parmezanem, priprava asparagusu, hrachová polévka a křupinky

Suroviny:
chřest zelený, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, parmazán, sůl

Přidat fotografie receptu