Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na těstoviny s bazalkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ala_Mal Ala_Mal

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 527 kJ /
2 277 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky9,83 g
Vláknina27,58 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy410,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno. Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přidáme cibulku, kterou osmažíme do zlatova. Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a také orestujeme, aby se zatáhlo. Následně zasypeme červenou paprikou zalijeme vodou (cca 2 - 3 dl, podle toho, kolik chceme omáčky). Přidáme tymián, majoránku a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou cca 30 minut, dokud není maso měkké. Krok 2: Jakmile máme maso měkké, přidáme celý rajský protlak, zamícháme a necháme chvíli povařit. Mezi tím si připravíme bazalku, používám čerstvou, její lístky si omyji a na jemno nakrájím nožem, pak hned dávám do omáčky. Není třeba jí šetřit. Na závěr dávám prolisovaný česnek. V popisu ingrediencí uvádím 3 stroužky, ale je na každém, jak moc má česnek rád a kolik ho do omáčky dá. Krok 3: Zahušťuji kečupem, pokud je ještě třeba, ten kdo má rád hustější omáčky může použít jíšku. Ochutnat, dochutit solí, a můžeme podávat na těstoviny. Já volila tentokrát makarony.

Zveřejněno 25. 4. 2016

Poznámka autorky Ala_Mal

Tato omáčka je velmi jednoduchá, rychle hotová. Je možné do ní použít jakékoliv maso (vepřové, nebo mleté maso, ve finále i buřtík, párky, uzené - co dům dá). Já nejčastěji dělám z kuřecího.

Základ tohoto receptu mám od své babičky a poprvé jsem jí dělala v 11 letech. Věřím, že vám bude chutnat stejně, jako nám doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODpQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODpQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes::yes::yes: Jednoduché a moc dobré <3

Valis: Děkuji moc ... jsem ráda, že chutná :-K

Mňam, moc nám chutnalo :-):yes:

Kammila: Jéééé tak to jsem moc ráda :-K

PROSIM - všechny kuchařinky i kuchtíky - nekrájejte bazalku,ale TRHEJTE na malé kousky - nůž škodí ( mám to z Itálie ) zdr. ad

adamos: Moc děkuji za informaci a příště se napravím, to jsem netušila :-O

Tématické fráze:
těstoviny s bazalkou, rajská omáčka s bazalkou, jednoduché omáčky k těstovinám, jednoduché omáčky na těstoviny, červená omáčka na těstoviny, omáčka s bazalkou, bazalkové těstoviny, testoviny s bazalkovou omackou, jednoduchá omáčka k těstovinám, omáčka na těstoviny s párkem, jednoduchá omáčka na těstoviny, recept na těstoviny s bazalkou, jak použít rajskou omáčku s bazalkou, těstoviny s bazalkovou omáčka recept, testoviny s cuketou a bazalkou, cervena omacka k těstovinám, omacka z burtu na těstoviny, omacka z rajskych a bazalkou, cuketová omáčka s bazalkou, těstoviny s cuketou a bazalkou recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, kečup sladký, sůl, pepř, bazalka čerstvá, tymián, majoránka, česnek, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu