Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 235 kJ / 2 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 50,71 g |
Vláknina | 15,28 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 432,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).
Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).
Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sloní uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKry
Moje poznámka
Sloní uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKry
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 12 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 21 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 3 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 4 hodinami
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 11 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 11 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 12 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 13 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 13 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 15 hodinami
Tématické fráze:
sloní ucho recept,
sloni usi,
sloní uši recept,
sloní ucho,
recept na sloní ucho,
recept sloní uši,
zákusek sloní ucho,
recept sloní ucho,
buchta sloní ucho,
sloni ucho buchta,
rezy sloni ucho,
recept na sloni usi,
buchta sloní oko,
moučník sloní ucho,
dort sloni ucho,
sloni ucho moucnik,
moučník sloní uši,
recept sloní ucho fotografie,
zákusek sloní uši,
buchtami sloni ucho
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
sladěnka,
droždí,
voda,
máslo,
cukr,
šťáva citronová,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
mandle plátkové
Komentáře (7)