Kadlíkova masová konzerva
Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.
Suroviny pro 1 dávka
14 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 820 kJ / 6 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 130,00 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,35 g |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na drobné kostky.
Krok 2: Kůže předvaříme (použijeme zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz předchozí recept autora).
Krok 3: Do masa vmícháme sůl s velkým množstvím rozetřeného česneku, opepříme, pokmínujeme a dáme na dva dny odležet do lednice.
Krok 4: Sklenice skládáme v následujícím pořádí: na dno kousek předvařené kůže, poté vyplníme sklenici masem, zakryjeme dalším kusem kůže a zalijeme necelými 100 ml masového vývaru.
Krok 5: Naplněné sklenice otřeme dočista, důkladně uzavřeme a sterilujeme 2x po 1,5 hodině na teplotu 100-110 °C, v rozmezí 24 hodin.
Zveřejněno 24. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova masová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l9v
Moje poznámka
Kadlíkova masová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l9v
Nejnovější recepty
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 2 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 27 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 2 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 2 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 3 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 3 hodinami
Africké kuře
Tommyk před 3 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 4 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 5 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 5 hodinami
Tématické fráze:
domaci masova konzerva,
domací masové konzervy,
domácí zavařované vepřové maso,
domácí vepřová konzerva,
zavařovaní masa,
domácí zavařování masa,
zavařování masa do plechovek,
domácí masové konzervy recept,
konzervy na zavařování,
domácí vepřovka,
zavařování do plechovek,
kadlikova vepřová konzerva,
zavařování do konzerv,
plechovky na zavařování masa,
plechovky na zavařování,
zavařování masa recepty,
vepřová konzerva,
zavařování konzerv,
domácí vepřové konzervy,
recept na masovou konzervu
Suroviny:
maso vepřové,
podbradek vepřový,
kůže vepřová,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (144)