Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zaječický jablkový perník

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kralka005 Kralka005

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 856 kJ /
6 180 kcal
Bílkoviny105,74 g
Tuky219,33 g
Vláknina59,50 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 356 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy915,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí, i se slupkou na hrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu, přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej, promícháme a po částech přidáme mouku promíchanou s práškem, rychle nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme při 160°C asi 45 minut. Krok 2: Vychladlý polijeme polevou a ozdobíme ořechy

Vše na polevu nad párou dobře promícháme, můžeme přidat lžíci mléka na zjemnění.

Zveřejněno 24. 10. 2010 18:13

Poznámka autorky Kralka005

Díky jablkům zůstane dlouho vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zaječický jablkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XKO

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zaječický jablkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7XKO

Komentáře (6)

Výborný koláč ;-):-D Divím sa :-O, že má iba 1 bodík, pridávam ešte jeden ;-):yes:
Vrch som posypala sekanými lieskovcami, koláč je skutočne vláčny, chuťovo výborný :-D:yes:;-) Ďakujem za recept, doteraz som robila perník, robila som podobný liaty jablkový koláč, ale kombinácia oboch je najlepšia :yes:

pochopitelně, že dřív jsem používala slunečnicový, ale ten arašidový je bez zápachu což se 100% nedá říct ani o vegetolu, kde ho sehnat no na netu teď si objednávám z CANO,nevýhodou je, že minimální objednávka je 3000 kč, ale ceny nemají ve většině případů konkurenci, s cukrem je to stejné tam je váha kalorií..
když jsem makala v JZD u krůt a na porážce a pět měsíců z dvanácti spalovala 10000-15000 kalorií denně, tak jsem si mohla dovolit jíst lecos, ale teď na důchodě a s bolavýma kloubama, který mě pěkně omezujou v pohyblivosti musím kalorie počítat o to víc, že 33 mi vypočítaly na 6800.
z vlašských a lískových oříšků nemám olej vyzkoušený a mimochodem je 4x až 5x dražší než arašidový.

Ivanko, podle názvu receptu jsem si říkala, že tenhle perník musím vyzkoušet, ale bohužel nemám ani tmavý cukr ani arašídový olej, takže asi bohužel, nebo že by se tyhle suroviny daly nějak nahradit?

Spagi, aha, no, snad se tam dostanu, pro mne to je úplně něco nového.;-)

Jani R.arašidový, ořechový i jiný olej má spolehlivě Kaufland

Ivo, arašídový olej? Kde ho vzít? Dá se něčím nahradit? Jinak hodne hezký recept;-)

Tématické fráze:
jablkovy pernik, perník s jablky a ořechy, perník s jablky, perník jablkový, poleva z karobu, jablkový perník s ořechy, výborný perník s jablky, pečení perník z jablek, pečený perník s jablky, výborný jablkový perník, jablkovopernikovy moucnik, perník koláč pečený, jabkovy pernik, jablkoví perník, karobová poleva, perníky na objednávku, poleva na jablkový perník, pernik, celozrnný perník s jablky, perník kalorie

Suroviny:
jablko, cukr hnědý, ořechy vlašské, rozinky, vejce, mouka polohrubá, prášek do perníku, olej arašídový, pečící papír, máslo, cukr moučkový, kakao

Přidat fotografie receptu