Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové příkrmy pro nejmenší

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 116 kJ /
506 kcal
Bílkoviny40,69 g
Tuky2,49 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 44 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pro první variantu nakrájíme očištěnou zeleninu na kousky, zalejeme kojeneckou vodou, přidáme olej a vaříme do změknutí. Krok 2: Pro masovozeleninový příkrm nakrájíme maso na drobné kousky a vaříme s rýží v kojenecké vodě s lžičkou oleje, cca po deseti minutách přidáme zeleninu a dovaříme. Krok 3: Oba příkrmy rozmixujeme ponorným mixérem a protřeme hustým sítem. Krok 4: Pokud má vaše dítě problémy s nadýmáním, vynechejte hrášek a nahraďte jej stejným dílem mrkve.

Zveřejněno 31. 1. 2010

Poznámka autora Lusinda79

Tyto příkrmy jsou určeny pro děti od pátého měsíce, masovozeleninový od šestého.Pokud vaše dítě příkrm odmítá, doporučuje se přidat odměrku kojeneckého mléka, které běžně používáte.Já si příkrmy nadávkuji do mističek (viz. foto) a zamrazím.Důležité je ihned po vychladnutí dát do jednoporcových mističek a IHNED zamrazit.Já si připravuji množství na cca tři týdny, ale bez problémů vydrží v mrazničce až tři měsíce.Poté stačí (i nerozmrazernou) porci ohřát v MW.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K13J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K13J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Také dělám vše domácí a kupuju skleničky jen na cesty a malá stejně upřednostňuje ty domácí. Hodně se inspiruju recepty na www.mimikucharka.cz/ , dbám na zdravou výživu, takže nepoužívám soli, cukr ani jiné chemické přísady. Dělám si i vlastní masové bujony z hodně silných vývarů.

Kateřina 3. 8. 2016 08:35
Rýži mrazák nevadí? Slyšela jsem, že rýže ani brambory by se mrazit neměly....

Kateřina: Surové zemiaky nie, ale ryži mrazenie nevadí. Aj jedlá zo zemiakov sa zmraziť dajú, len surové nie, po rozmrazení by boli sladké, škrob by sa mrazom rozložil na jednoduché sacharidy.;-)

Když jsem doma na mateřský nevidím důvod proč dávat kupované příkrmy ten čas si vždycky najdu na vaření příkrmů :-K a jak nám chutná:-K

super napad pro mamci my jsme nejak tyhle zeleninovy domaci "kejdicky" presli zkusila jsem je jednou a zadny efekt... kupovanyma se cpala ostosest... no a ted ji je rok a 3m a sni dikybohu vsechno a neusim ji varit zvlast.;-)

výborné příkrmy,akorát mi hrášek nemužeme,je po něm až moc veselo,či neveselo ovšem cokoliv v čem je brokolice je naším favoritem,proto díky za bod a přidávám bodíky:yes::-D

Luci, to je fakt třeba! Super;-):yes:

ako dlho sa moze skladovat detsky prikrm v mraznicke?

Simčo já ti nevím, malejm opravdu nikdy nic nebylo, jednomu je 1,5 a jednomu 7 měsíců. Oni nebyli ještě nemocní vůbec, ani rýmu neměli, asi jsou nějak odolní, to bude těmi lesy tady. Bratr má dvojčata a žijí ve městě a už měli všelicos, byli i v nemocnici.:-//

k.radulko,u studniční vody je potřeba vědět kolik obsahuje dusičnanů a dusitanů,proto není vhodná studniční voda pro kojence.Mohli by modrat a dusit se.To mi řekla dětská dr.
Lusi dobrý recepty a i dobrý nápad uchovat v mrazničce,je to po ruce a ušetří se čas.;-):-K:yes:bodík;-)

Lusi super:-K:yes:

Mi tu máme vodu ze studny, necháváme každý rok dělat testy v chemičce a říkali že je lepší jak balená tak ji dávám a ani nepřevařuji a zatím nic a to už jsem ji dávala i u prvního prcka. :-8

Jj taky tak právě dělám, akorát hrášek nemužem, malej je jak bomba potom, je mu 7 měsíců a papkáme od 5 měsíce:yes:

recepty si ukladam, urcite vyskusam :yes:

no, tu keby som pouzila vodu z vodovodu, zajtra sme priesvitni :-//

Tak to bude asi to stejné, kojenecká není chlorovaná.U nás jsou různé vody na pití a pak i výhradně kojenecké, které se ani nemusí převařova.Btw-až teď jsem si vzpomněla,že Ty jsi vlastně v Indii.;-)

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
detske prikrmy recepty, recepty na první dětské příkrmy, recepty na dětské příkrmy, první příkrmy recepty, recepty pro kojence, vaření pro kojence, recepty na domácí dětské příkrmy, recepty pro nejmenši, dětské příkrmy od 4 měsíce recepty, domácí příkrmy pro kojence recepty, domaci příkrmy od 4.měsíce, dětské příkrmy od 4.měsíce recepty, recepty na první příkrmy, kojenecké recepty, domácí příkrmy, první příkrmy kojenců od 4 měsíce, recepty pro nejmenší 6.mesic, domácí příkrmy pro kojence, recepty na příkrmy od 4. měsíce, domácí příkrmy recepty

Suroviny:
brokolice, brambory, mrkev, hrášek, voda kojenecká, olej, brokolice, rýže, maso kuřecí, hrášek, voda kojenecká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu