Okurkovo-šruchový salát
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky. Kombinace okurek, šruchy a zakysané smetany, je příjemně osvěžující.
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu - mladé rastliny alebo koncové časti umyjeme, prekrájame.
Krok 2: Očistené uhorky pokrájame .
Krok 3: Uhorky, šruchu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, premiešame so smotanou. Kto má rád, pridá kôpor.
Zveřejněno 25. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Moje poznámka
Okurkovo-šruchový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0OJ
Nejnovější recepty
Špízy s ovesnými vločkami
Přidáno před 6 hodinami
Americké lívance
Přidáno před 10 hodinami
Ledvinky na smetaně
Přidáno před 11 hodinami
Bylinkový věnec
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládové bulky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové odřezky s fenyklem a cibulí
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny kynuté buchty
Sirenis před 47 minutami
Mřížkovaný tvarohovo-rumový koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Domácí zázvorový sirup
vaclavlouzecky před 2 hodinami
Ovar a sulc
SILAROVA.L před 2 hodinami
Řezy s Vitacitem
KachnaM před 3 hodinami
Květák s hráškem na paprice
michael_cook23 před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Huhla007 před 3 hodinami
Biskupský chlebíček II
lili před 4 hodinami
Zemlbába - žemlovka
Petissek před 6 hodinami
Tématické fráze:
indigrience,
okurkovozelny salat,
salát majdalénka
Suroviny:
okurka čerstvá,
šrucha zelná,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
citron,
kopr
Komentáře (10)