Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté ovocné koláče

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 koláče 28cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 694 kJ /
4 229 kcal
Bílkoviny120,46 g
Tuky180,24 g
Vláknina51,18 g
Cholesterol 503 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy505,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do mísy, promícháme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Přimícháme 1 lžíci mouky (z celkového množství). Přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut kynout. Krok 2: Do kvásku přidáme vejce (žloutek), olej, mouku a sůl. Promícháme do hladkého pružného těsta. Poprášíme hladkou moukou a dáme na teplé místo kynout. Podle teploty 30 - 90 minut, až zdvojnásobí objem. Krok 3: Do hrnce dáme mléko, namletý mák a cukr. Promícháme a provaříme - asi 5 minut. Krok 4: Tvaroh smícháme s cukrem a žloutky. Krok 5: Povidla dle hustoty naředíme rumem. Krok 6: Vykynuté těsto vyklopíme na vál poprášený hladkou moukou. Krátce propracujeme a rozdělíme na poloviny. Krok 7: Formy na koláče vymažeme máslem. Krok 8: Každou polovinu těsta vyválíme o něco větší než je forma. Přendáme do forem a uhladíme. Krok 9: Na každý koláč rozprostřeme polovinu makové náplně. Krok 10: Na makovou náplň střídavě klademe švestky, tvarohovouu náplň a povidla- podle vaší fantazie. Krok 11: Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 20 minut. Do zčervenání okrajů.

Zveřejněno 25. 8. 2016

Poznámka autora Dooga

Upravený recept z kuchařky "Honzo vstávej".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté ovocné koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté ovocné koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Krása :yes:

Nádhera :yes:

holky predo mnou majú pravdu...:-K

ty jsi vážně estét:yes:

Krásný koláč;-):yes:já dnes též pekla koláč,ale takový krásný jako máš ty, to nemám;-),ale je to pro mne inspirace pro příště;-):yes:

To je velká krása:-):yes::yes:

Och:-! :yes::yes::-8

Tématické fráze:
kynutý koláč, kynute kolace, kynuté ovocné koláče, kynuté koláčky s ovocem, ovocné kynuté koláče, kynute ovocne kolacky, kynuté koláčky, kynutý koláč s ovocem a želatinou, kynuté koláče s ovocem, kynuta kolac, kynuté koláče se švestkou, kynutá koláč s ovocem, ovocne kolace, koláč kynutý, kynuté koláče recept, kynuté koláč, kynutý koláč s ovocem, kynute kolace ovocne, malý kynutý koláč s ovocem 125g mouky, kynutý ovocný koláč

Suroviny:
droždí, cukr moučkový, mouka polohrubá, mléko, olej rostlinný, sůl, mouka hladká, máslo, švestky, mák, mléko, cukr krupice, tvaroh, žloutek, cukr moučkový, povidla švestková, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu