Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masovo - sýrové knedlíčky do polévky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 278 kJ /
1 022 kcal
Bílkoviny90,04 g
Tuky67,27 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 482 mg
Sodík 1,43 g
Sůl3,46 g
Sacharidy13,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy dáme pomleté mäso, vajce, osolíme a okoreníme. Krok 2: Pridáme nastrúhaný syr, cibuľu, cesnak a rukou dôkladne prepracujeme. Krok 3: Zahustíme strúhankou na vláčne cesto a necháme odstáť. Vlhkými rukami vytvarujeme menšie knedličky, lebo varením zväčšia svoj objem. Krok 4: Odlejeme menšie množstvo vývaru a varíme knedličky vo vriacom vývare do mäkka. Môžeme variť aj vo vriacej osolenej vode. Krok 5: Rozdelíme do tanierov a zalejeme horúcim vývarom, alebo vkladáme do iných polievok. Knedličky možno aj zmraziť. Ak ich robíme z mletého jahňacieho mäsa, pridávame ešte majoránku.

Zveřejněno 25. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: Vlastný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ4k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ4k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-))Dakujem za veľmi pekne za konštruktívne hodnotenie a bodíky

Drahý Moshe, práve z jahňaciny sú tie najfantastickejšie knedličky. Potom daj vedieť, ako Ti chutili? Ja mám teraz v mrazničke len jahňacie stehno v celku, ale Grana Padano mám ešte dosť. Skúsim si s ním urobiť maceesové knedličky - dobrý nápad...a dakujem:-))

Indulina 28, dakujem:-))

Iriska moja, ved aj u nás sú kvalitné syry drahé - a z času na čas, prečo nie? Inak dakujem:-K

No, nezlobte se na mně, ale knedlíčky ze sýra, který stojí mezi 400-500 Kč za kilo, to už si může opravdu v dnešní době dovolit málokdo, i kdyby byly sebelepší.

Jdu si pro lžičku:-p:yes:

Fantázia knedličky, inak ja Padano dávam niekedy aj do macesových a dá to fajn chuť. Dnes je penicilin z nedele, ale zajtra skusim tieto knedličky ale z jahňacinky. Padana mam v mrazaku kopec tak nech sa míňa :-p:yes:

Ivuška, ospravedlňujem sa. Grana Padano je syr z kravského mlieka, nie ovčí. Dnes mi to nemyslí, ešteže si to všimla Maris, za čo jej dakujem. Prepáč:-(

Janka Remková, dakujem:-K

Maris,máš pravdu, dakujem. Dnes mi to vôbec nemyslí, ospravedlňujem sa.:-(text som opravila

Ibolya - Grana Padano není ovčí sýr, ale vyrábí se z kravského mléka http://www.tacos.cz/slovnik/grana-padano

Nádherná polévka lahodící oku:-*. No a já konstatuji, že ten sýr ani neznám!!:-D:yes:

Díky za odpověď, ale zůstanu u levnější verze;-)A ceny jehněčího masa mi vyráží dech i teď, kdy už nemusím počítat každou korunu.

Ivuška, množstvo tohoto syra v knedličkách je relatívne malé, ale veľmi výraznej chuti, takže je ho v knedličkách dobre cítiť. Napokon, tieto knedličky sa nerobia denne a sú vynikajúce do vývarov na slávnostné príležitosti, ide o tvrdý, dosť aromatický ovčí syr. Isteže možno použiť aj iný syr, ale potom to už nebudú tieto knedličky. Ak sa na knedličky použije mleté jahňacie mäso, patrí do nich aj majoránka a v jahňacom vývare skutočne niet nad ne.:-))

:-p

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
syrove knedlicky, sýrové knedlíčky do polévky, polévky recepty, polévky, polévky, masové knedlíčky do polévky recept, masové knedlíčky do polévky, knedlíčky do polévky, masové knedlíky, polévka s masovými knedlíčky, knedlíčky do polévky sýrové, recept syrove knedlicky do polevky, slavnostní knedlíčková polévka, jiné knedlíčky do polévky, ovci polevka, sýrové knedlíčky do polévky recept, sýrové knedlíky do polévky, sýrové knedlíčky do polévka, masové knedlíčky do polívky, masový knedlíček

Suroviny:
plec vepřová, sýr grana padano, vejce, strouhanka, cibule, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu