Domácí chlebík
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 748 kJ / 3 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,25 g |
| Tuky | 14,13 g |
| Vláknina | 44,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 724,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Moje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jklůkljů
[email protected] před 9 minutami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 11 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 12 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 14 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 14 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí chlebík,
vecerni chlebik recept,
večerní chlebík,
domácí večerní chlebík,
chlebík,
večerní chleba recept,
recept na večerní chlebík,
domaci chle,
večerní chlebík recepty,
večerní chléb recept,
recept na vecerni chleba,
recept na domácí večerní chlebík,
domácí večerní chléb,
hruška katalog od 22. 9.,
večerní chléb,
domaci chlebik bez kynuti,
domácí chlebík bez hnětení,
domácí večerní chleba,
hnětač těsta pro domácnost,
prima rano hruska
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
ocet,
voda,
droždí sušené
Komentáře (55)
Upeceno z dvojite davky, je moc chutny. Dala jsem cely sacek kvasnic- protoze byly uz rok prosle 😂, navic 1 lzicku chleboveho koreni a 3 lzice oleje. Po osmi hodinach krasne nakynute testo. Pekla jsem 40 minut pod poklickou a 45 minut / 200°C bez poklicky. Vzhled a chut je lepsi, nez z pekarny, ta takovou kurku nezvladne. Dalsi chlebik vyzkousim v jinem pomeru mouky - 2x zitna, 1x spaldova, 1x polohruba... Diky za recept!