Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opravdu dobrý guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 058 kJ /
3 360 kcal
Bílkoviny210,97 g
Tuky77,95 g
Vláknina113,20 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 765 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy400,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném sádle opečeme na kostky nakrájené maso. Povrch masa se musí zatáhnout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou papriku, restujeme, aby cibulka zesklovatěla. Je dobré směsí masa a cibule míchat. Restujeme asi tak 6 až 8 minut. Krok 2: Přidáme nasekaný česnek, promícháme a přidáme krájená rajčata i se šťávou. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody), zakryjeme a necháme dusit 15 minut. Potom přidáme mletou papriku, kmín a část vývaru. Dusíme dalších 15 minut. Krok 3: Osolíme, opepříme, podle potřeby přilijeme vývar i vodu (záleží na tom, jakou konzistenci guláše chceme mít). Dusíme na mírném ohni ještě 60 minut. V závěru rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme do omáčky. Promícháme a chvíli provaříme. Zakryté ještě necháme na vypnutém vařiči dojít. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, dalamánkem, těstovinami nebo bagetkou.

Zveřejněno 8. 9. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opravdu dobrý guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m909

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opravdu dobrý guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m909

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jo, tak tohle je hned od pohledu guláš podle mého gusta, perfektně hustá omáčka- žádná vodovka, krásná barva, hrubší struktura díky paprice a rajčatům a ta cibule nahoře na ozdobu..... prostě :yes::yes::yes:

(Já když dělám, nechávám zpočátku maso 2x vysmahnout až pouze na tuk, dodá to barvu i chuť.
Také dávám hned na začátku lžíci octa, prý je potom maso křehčí. Nevím ale prostě se to takhle u nás doma dělalo a tak v tom pokračuji;-) )

Ahoj TvojeTaro, děkuji za vysvětlivky. Ale dovol mi drobný kulinářský dotaz - všiml jsem si, že ve svých receptech často používáš chilli vločky. Já chilli rád a dosud jsem ke kořenění používal mlýnky od Kotányi, ale kdo má pořád vyhazovat peníze za kousek skla a plastu. Tak se snažím ten strojek nafutrovat kořením. Kdejaké koření se mi daří utrefit, ale uhádnout správnou "frakci" toho chilli se mi zatím nepovedlo. Napřed jsem tam dal něco nadrceného, ale to se mi z mlýnku sype, teď jsem zkoušel takové drobné chlli kroužky, ale těm se zase mezi zuby nechce. Myslíš, že ony vločky by byly to pravé ořechové?

Zdraví Ivo

PS: nafoukané to není ;-)

Ivosisko: Dík :-) Jo, a když člověk pátrá, povětšinou se dopátrá :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Ať tady nemachruji, tak to řeknu takto: nebýt tam té papriky a rajčat, tak si myslím, že jsi byl u mě na návštěvě a díval se mi na ruce :-D Je to můj nejosvědčenější gulášoidní způsob přípravy. Několikrát jsem to dělal i s onou paprikou+rajče a také výborné (vždy se snažím guláš něčím ozvláštnit - je úžasné, jak nádherně toto jídlo slouží jako základ pro různé experimenty - něco jako bešamel na česko-maďarský způsob :-D).
Joo, a Mojetaro (dost by mě zajímalo, co ta přezdívka znamená), tím karabáčkem se nebij, život nás už mlátí dost - já už i tak mluvím - myslím vařečku a řeknu francouzák :-O

Ivosisko: Že bych špiónil? Nejsem moucha :-) Guláš dělám, ale tenhle se mi fakt podařil, takže jsem ho pověsil i sem, je dost těch, které tu neskončily ani ne proto, že by se nedalo, dávám si na svůj web jenom to, co funguje a chutná, někdy se pak pochlubím tady :-) Tohle publikum jen tak nikdo neohromí a občas mi to dají i sežrat, když se seknu :-) Ale je to fajnové publikum! Mám maličkou pidikuchyni, ve které se pokouším dokázat, že nic není nemožné. A to jméno? Kdysi jsem se snažil prosadit projekt, který by se jmenoval TARA, tak, ne že to je postava ve filmu Sever proti Jihu, ale, že tara znamená v sanskrtu hvězdu. No, tak mi to zbylo, tara je obsazená, takže mojetara je vlastně moje hvězda. Možná je to nafoukané, ale je to tak :-)

Tak je třeba přivést na pravou míru názvy masa. Krk to znám,kližka to také ač kuchař desetíletí kartáček nevím a nechám se poučit. Pokud by to byl karabáček tak také vím. To jen proto ,aby některá z hospodyněk nebyla za blbce až půjde nakupovat.

jan.alois: Díky, máte pravdu, za blbce jsem já. Upsal jsem se a i když věci po sobě čtu dostkrát, uniklo mi to. Karabáčkem si nařežu sám :-) Nebudu se vymlouvat a oprava už je na místě. :-)

Tématické fráze:
dobry gulaš, jak uvařit dobrý gulaš, jak udělat dobrý guláš, recept na dobrý guláš, připrava gulaše, dobrej gulas, jak na dobrý gulas, jak udělat gulaš, dobry hovezi gulas, dobry gulas recept, jak se dela dobry gulaš, recept dobry gulas, gulaš dobry, příprava dobrého guláše, dobry gulaše, recept na dobrej guláš, co dobreho uvarit, jak udělat dobrý guláš?, recept na dobrý guláš, recept na dobry guulas

Suroviny:
maso hovězí, cibule, česnek, paprika sušená sladká, sádlo, rajče, paprika sušená sladká, majoránka, kmín celý, sůl, pepř, mouka hladká, vývar hovězí, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu