Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové rohlíčky s mákem nebo povidly

Máte chuť na něco sladkého a zrovna nemáte nic upečeno. Vyzkoušejte křehké a neslazené mrkvové rohlíčky, které můžete plnit makovou nebo povidlovou náplní. Příprava je snadná a do hodiny můžete podávat.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 141 kJ /
3 380 kcal
Bílkoviny68,68 g
Tuky221,61 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 350 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy263,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouháme najemno. Na vále smícháme z másla, mouky, mrkve, soli, vejce a prášku hladké těsto. Necháme 30 minut v lednici odpočinout. Krok 2: Mléko svaříme, přidáme mák a zbytek surovin. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme. Povidla smícháme s cukrem, skořicí a kůrou. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři části. Z každé vyválíme kruh a ten rozdělíme na osm trojúhelníků. Na každý položíme náplň a stočíme do rohlíčku. Krok 4: Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 15 - 20 minut při 190 °C. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty na mrkvové moučníky

Zveřejněno 26. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9mp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9mp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

....."na vále smícháme z másla, mrkve, soli, vejce a prášku hladké těsto" - asi tam chybí ještě ta mouka, že? Došlo mi to, rohlíčky výborné!

Martina: ;-) Díky za upozornění, opravím to a děkuji za zprávu, jsem ráda, že chutnalo.:-K;-)

:-K:-K:-K:-):yes::yes::yes:

<3<3:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

<3:yes::yes:

:-p:yes::yes:

Musím ťa zas len pochváliť...:yes:

magdalenka: :-K
zizalka: :-K
jirholu: :-K
tejaja: :-K

Moc pěkné :-):yes:

Toto těsto je vynikající <3 ... peču z něj dlouhá léta šátečky. Recept kdysi zveřejnila herečka Zawadská :-)

Nie som na sladké, ale toto sa mi páči.:yes:

Tématické fráze:
rohličky s mákem, mrkvové rohlíčky s náplní, mrkvové rohlíčky s tvarohem, rohlíčky z mrkvového těsta, máslové mrkvové rohlíčky recept, povidlové rohlíčky, mrkvove povidlove rohlicky, mrkvove minikolacky s povidly, mrkvove koláče s povidlama, mrkvový rohlíček, rohlickys makem, mrkvový koláč s mákem, rohlíčky, rohlicky smakem, mrkvové výborné na rohlíčky, mrkvové trojuhelníky, mrkvové rohlíky, mrkvové koláčky s makem, mrkvové šátečky videorecept, recept mrkvove šátečky s povidly

Suroviny:
mouka hladká, mrkev, vejce, máslo, prášek do pečiva, sůl, mák mletý, mléko, cukr, skořice, kůra citronová, povidla švestková, cukr, skořice, kůra citronová, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu