Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé raženky

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 533 kJ /
2 756 kcal
Bílkoviny70,15 g
Tuky49,01 g
Vláknina35,82 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,02 g
Sacharidy490,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na omládek umícháme a necháme hodinu v teple místnosti pracovat. Krok 2: K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme hodinu vykynout, během kynutí můžeme promísit. Krok 3: Propracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na 12 dílů - z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 4: Z bulek narazíme housky - kdo nemá raznici, dá na plech nakynout už rovnou tyhle bulky, které můžeme svrchu naříznout ostrým nožem nebo žiletkou.
Raženky dáme na plech kynout vzhůru nohama - po vykynutí opatrně obrátíme, postříkáme vodou, posypeme lnem a dáme upéct do vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqqJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqqJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

lencaina: to jsem moc ráda! <3 Zvlášť po tom nedobrém začátku...
Ať se vám pečení daří!:-K

cathleen: Tak dnes vyzkoušeno znovu a musím říci "super"! Jsou vynikající a zařazuji je mezi své nejoblíbenější recepty. Děkuji.:yes::-)

lencaina: ano, i to byla něšťastná souhra náhod - já totiž vážím i tekutiny, je to přesnější i rychlejší. Proto tam byly gramy a celé to nahrávalo spíš tomu, aby člověk myslel, že melta má být sypká. I když logicky - těch 200 g sypké do těsta je už jen při pouhé představě děsivě moc...
Ať se povedou a chutnají! <3

zizala: No jasně že ano :-(

cathleen: Kdyby bylo v receptu uvedeno "200 ml" melty, tak bych to pochopila. Ale děkuji za opravu receptu, zkusím ho ještě jednou :-K

lencaina: :-( mrzí mě to, ale nenapadlo mě, že "meltu" budete brát jako tu sypkou, v podstatě nejedlou. Samozřejmě je myšlen odvar z melty...a protože říkám "piji meltu" a ne - "piji odvar z melty", do receptu jsem to slůvko nevepsala. Už jsem opravila a mrknu i u dalších svých receptů, aby to třeba nepomýlilo i někoho dalšího.

zizala:
Bych dal taky sypkou meltu: "220 g melty"
Domnívám se, že paní přehlédla mouku...

lencaina: :-) Že vy jste dala sypkou meltu?

Tak tenhle recept se fakt nepovedl. 220 g melty? Jenom 100 bůhví čeho vody na omládek a do těsta už nic? Těsto černé jako bota :-//:no:8-(

Milada V. 21. 10. 2016 11:08
NÁDHERNÉ raženky! Když je autorkou Cathleen, její recepty jsou VŽDYCKY SÁZKOU NA JISTOTU, zkrátka SUPROVÉ! :yes: :yes: :yes: :-)

Milada V.: děkuju <3

Cathleen, krásné houstičky a ten košíček, to tedy je:-O:yes::yes:

Moc pěkné jsou. raženky i košíček. :yes::yes::yes::-)

Tématické fráze:
recept na kaiserky, tmave bulky, recept na tmavě kaiserky, tmave bulky recept, recept na kaiserky tmave, razenky recepty, kaiserka recept, kaiserky, pecivo kaiserky tmave, zrníčková kostka, jak upect kajzerky, kaiserky tmave., recept na tmave kaizerky, tmave kaiserky, recept na kaiserky tmavý, razenky, tmave chlebove bulky, recept na tmavé bulky recept, kaiserky recept, recept na raženky

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, melta, sádlo, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, semínka lněná, sůl, semínka lněná

Přidat fotografie receptu