Trhané vepřové po česku
Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s vařenými nebo pečenými bramborami či se salátem. Určitě doporučujeme vyzkoušet.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 878 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,56 g |
Tuky | 0,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 31,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 st.C asi 4 hodiny.
Krok 2: Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme . Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo dát mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...
Zveřejněno 16. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané vepřové po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVrj
Moje poznámka
Trhané vepřové po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LVrj
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou
Přidáno před 1 hodinou
Koláč z rýžové mouky s citronovou polevou
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky na slanině, česneku a majoránce
Přidáno před 4 hodinami
Naše oblíbené muffiny
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Lokše s květákem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
České housky-rohlíky
Ivabou před 29 minutami
Vepřová játra na cibulce
Lasulena před 1 hodinou
Nekynuté mini langoše
Michaela87 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
Michaela87 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Michaela87 před 1 hodinou
Peřinková buchta s pudinkem
Michaela87 před 1 hodinou
Králík na smetaně
Michaela87 před 1 hodinou
Palačinky s džemem
Michaela87 před 1 hodinou
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Michaela87 před 1 hodinou
Holandské řízky
Michaela87 před 1 hodinou
Tématické fráze:
trhané vepřové,
trhané vepřové recept,
trhané vepřové maso,
trhaná krkovice,
trhaná vepřová krkovice,
trhaná krkovice na pivu,
trhané maso,
recept na trhané vepřové,
trhane veprove koleno,
trhaný burger,
burger z trhaneho masa,
trhané maso po česku,
trhané maso v bagete,
trhane maso na pivu,
trhane koleno,
trhany vepřový burger,
varene trhane maso,
vepřový trhany,
recepty trhané vepřové maso,
burgery z trhaneho masa
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
koření,
pivo černé,
sůl
Komentáře (10)